Sonka tál recept

Hozzávalók:
- 5 szelet főtt sonka
- 4 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 mascarpone
- só, bors
- 1 csokor snidling
- 1 ek tejföl
A kalácshoz:
- 35 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 1 ek olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 marék mazsola
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Díszítéshez:
- újhagyma
- retek
- snidling
Elkészítése:
A kalácshoz a tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Ha felfutott az élesztő, akkor beleszitáljuk a lisztet és elkezdjük összeállítani a tésztát, majd a végén hozzádolgozzuk az olajos-vajat vagy margarint és a mazsolát, majd addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától.
Meglisztezzük a tetejét és 30 percig kelesztjük.
Ha megkelt a tészta három részre osztjuk, melyekből kis cipókat formázunk és pihentetjük kb 10 percet. A tésztákból egyenként hosszú rudakat sodrunk, majd a tészta végeit összecsípjük és hármas fonással összefonjuk.
Egy tepsire rakjuk, majd felvert tojással megkenjük a tetejét és 25 percig kelesztjük. Ha megkelt újra lekenjük a tetejét felvert tojással és 180 fokos sütőbe toljuk 25 percre és szép pirosra sütjük, majd kihűtjük.
A megfőzött és meghámozott tojásokat félbevágjuk. Kivesszük a sárgáját és kikeverjük a tejföllel, a mascarponéval csipet sóval, borssal és a felaprított snidlinggel és visszatöltjük a tojásfehérjékbe.
Veszünk egy tálcát és rárakjuk a felszeletelt sonkát, a töltött tojásokat és a mazsolás kalács szeleteket. Díszítjük retek karikákkal, újhagymával és snidlinggel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »