Sonka tál recept

Hozzávalók:
- 5 szelet főtt sonka
- 4 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 mascarpone
- só, bors
- 1 csokor snidling
- 1 ek tejföl
A kalácshoz:
- 35 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 1 ek olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 marék mazsola
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Díszítéshez:
- újhagyma
- retek
- snidling
Elkészítése:
A kalácshoz a tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Ha felfutott az élesztő, akkor beleszitáljuk a lisztet és elkezdjük összeállítani a tésztát, majd a végén hozzádolgozzuk az olajos-vajat vagy margarint és a mazsolát, majd addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától.
Meglisztezzük a tetejét és 30 percig kelesztjük.
Ha megkelt a tészta három részre osztjuk, melyekből kis cipókat formázunk és pihentetjük kb 10 percet. A tésztákból egyenként hosszú rudakat sodrunk, majd a tészta végeit összecsípjük és hármas fonással összefonjuk.
Egy tepsire rakjuk, majd felvert tojással megkenjük a tetejét és 25 percig kelesztjük. Ha megkelt újra lekenjük a tetejét felvert tojással és 180 fokos sütőbe toljuk 25 percre és szép pirosra sütjük, majd kihűtjük.
A megfőzött és meghámozott tojásokat félbevágjuk. Kivesszük a sárgáját és kikeverjük a tejföllel, a mascarponéval csipet sóval, borssal és a felaprított snidlinggel és visszatöltjük a tojásfehérjékbe.
Veszünk egy tálcát és rárakjuk a felszeletelt sonkát, a töltött tojásokat és a mazsolás kalács szeleteket. Díszítjük retek karikákkal, újhagymával és snidlinggel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »