Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonka tál recept

Sonka tál
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 5 szelet főtt sonka
    • 4 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 mascarpone
    • só, bors
    • 1 csokor snidling
    • 1 ek tejföl

    A kalácshoz:

    • 35 dkg finomliszt
    • 2 dkg élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 1 evőkanál cukor
    • 5 dkg margarin vagy vaj
    • 1 ek olaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 marék mazsola
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Díszítéshez:

    • újhagyma
    • retek
    • snidling

    Elkészítése:

    A kalácshoz a tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

    Ha felfutott az élesztő, akkor beleszitáljuk a lisztet és elkezdjük összeállítani a tésztát, majd a végén hozzádolgozzuk az olajos-vajat vagy margarint és a mazsolát, majd addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától.

    Meglisztezzük a tetejét és 30 percig kelesztjük.

    Ha megkelt a tészta három részre osztjuk, melyekből kis cipókat formázunk és pihentetjük kb 10 percet. A tésztákból egyenként hosszú rudakat sodrunk, majd a tészta végeit összecsípjük és hármas fonással összefonjuk.

    Egy tepsire rakjuk, majd felvert tojással megkenjük a tetejét és 25 percig kelesztjük. Ha megkelt újra lekenjük a tetejét felvert tojással és 180 fokos sütőbe toljuk 25 percre és szép pirosra sütjük, majd kihűtjük.

    A megfőzött és meghámozott tojásokat félbevágjuk. Kivesszük a sárgáját és kikeverjük a tejföllel, a mascarponéval csipet sóval, borssal és a felaprított snidlinggel és visszatöltjük a tojásfehérjékbe.

    Veszünk egy tálcát és rárakjuk a felszeletelt sonkát, a töltött tojásokat és a mazsolás kalács szeleteket. Díszítjük retek karikákkal, újhagymával és snidlinggel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá