Hozzávalók:
A kalácshoz:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A kalácshoz a tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Ha felfutott az élesztő, akkor beleszitáljuk a lisztet és elkezdjük összeállítani a tésztát, majd a végén hozzádolgozzuk az olajos-vajat vagy margarint és a mazsolát, majd addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától.
Meglisztezzük a tetejét és 30 percig kelesztjük.
Ha megkelt a tészta három részre osztjuk, melyekből kis cipókat formázunk és pihentetjük kb 10 percet. A tésztákból egyenként hosszú rudakat sodrunk, majd a tészta végeit összecsípjük és hármas fonással összefonjuk.
Egy tepsire rakjuk, majd felvert tojással megkenjük a tetejét és 25 percig kelesztjük. Ha megkelt újra lekenjük a tetejét felvert tojással és 180 fokos sütőbe toljuk 25 percre és szép pirosra sütjük, majd kihűtjük.
A megfőzött és meghámozott tojásokat félbevágjuk. Kivesszük a sárgáját és kikeverjük a tejföllel, a mascarponéval csipet sóval, borssal és a felaprított snidlinggel és visszatöltjük a tojásfehérjékbe.
Veszünk egy tálcát és rárakjuk a felszeletelt sonkát, a töltött tojásokat és a mazsolás kalács szeleteket. Díszítjük retek karikákkal, újhagymával és snidlinggel.