Májpástétom recept

Hozzávalók:
- 1 kg máj
- 3-4 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek mustár
- 2 ek majoránna
- 1 mk őrölt
- őrölt bors
- 1 mk őrölt köménymag
- 10 keményre főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30-40 dkg füstölt szalonna
- só
- pirospaprika ízlés szerint
Elkészítése:
A nagyobb darabokra vágott májat megfőzzük annyira, hogy vágásnál ne legyen véres, majd leszűrjük.
A zsalonnát apróra vágjuk, zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük, majd a zsíron medinszteljük az apóra vágott hagymát.
A leszűrt és kihűtött májat ledaráljuk a hagymával és a megaradt zsírral, főtt tojással, szalonnával, majd a fűszerekkel habosra keverjük. Kóstolás után még ízesíthetjük.
Tipp:
Melegszendvicsre is kitűnő. Hűtőben és mélyhűtőben is sokáig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »