Kolbásszal töltött lencsefelfújt recept

Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 4 dkg vaj
- 8 dkg liszt
- kb 20 cm hosszú füstölt kolbász
- só (ízlés szerint)
- 2 tk ételízesítő
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 db babérlevél
Elkészítése:
A lencsét öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a babérlevelet, 1 tk ételízesítőt és 1 tk sót, majd főzzük puhára (ízlés szerint előző este beáztathatjuk a lencsét, de én ezt nem tettem, így is rövid idő alatt puhára főtt).
A mikor a lencse puhára főt, szűrjük és alaposan csepegtessük le, majd hűtsük langyosra.
A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá és tegyük félre.
A puha vajhoz adjuk hozzá a tojások sárgáját, 1 tk ételízesítőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük simára.
Ezután először keverjük hozzá a langyosra hűlt lencsét, majd szitáljuk hozzá a lisztet és szintén keverjük alaposan össze (a lencsét kézzel kicsit szétnyomkodhatjuk).
Ezután óvatosan, apránként keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.
A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a lencsemassza felét, helyezzük a közepére a füstölt kolbászt, majd fedjük be a maradék lencsemasszával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt készre (én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük langyosra, vagy ízlés szerint hűtsük ki teljesen.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Én majonézes tormával tálaltam, amely jól illett a langyosra hűlt felfújthoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »