Klasszikus guacamole recept
Hozzávalók:
- fél fej lilahagyma
- 1-2 friss piros chili
- 3 érett avokádó
- 1 csokor friss koriander
- 6 szem paradicsom
- 2 lime
- extra szűz olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
A hagymát és az egyik chilit nagyobb darabokra vágjuk, a koriandert is aprítsuk fel és együtt aprítsuk tovább.
Az avokádó húsát villával törjük össze és adjuk hozzá az előzőleg felaprított hagymás-korianderes keveréket.
Adjunk hozzá 1-2 ek olajat, a felaprított paradicsomot és 1 lime levét, majd ízlés szerint sózzuk és borosozzuk. Ha szükséges, akkor ízesítsük még lime lével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









