Klasszikus guacamole recept

Hozzávalók:
- fél fej lilahagyma
- 1-2 friss piros chili
- 3 érett avokádó
- 1 csokor friss koriander
- 6 szem paradicsom
- 2 lime
- extra szűz olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
A hagymát és az egyik chilit nagyobb darabokra vágjuk, a koriandert is aprítsuk fel és együtt aprítsuk tovább.
Az avokádó húsát villával törjük össze és adjuk hozzá az előzőleg felaprított hagymás-korianderes keveréket.
Adjunk hozzá 1-2 ek olajat, a felaprított paradicsomot és 1 lime levét, majd ízlés szerint sózzuk és borosozzuk. Ha szükséges, akkor ízesítsük még lime lével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »