Kapros zöldborsópüré fürjtojással recept

Hozzávalók:
- 30 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 1 kisebb csokor kapor
- 1 fej vöröshagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- 2-3 dkg vaj (teavaj)
- 1 üveg fokhagymás olajban pácolt főtt fürjtojás
Elkészítése:
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot csipkedjük le a vastagabb szárrészről. A borsót fejtsük ki, vagy ha fagyasztottat használunk akkor szobahőmérsékleten engedjük fel.
Ezután tegyük egy edénybe a hagymát, borsót, kaprot, szórjuk meg egy nagyobb csipet sóval, pár perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le.
Ezután a leszűrt borsóhoz adjunk hozzá kb 2 evőkanál főzőlevet, majd botmixerrel pépesítsük.
Ezután tegyük egy szűrőbe és passzírozzuk át, hogy egy selymes borsópürét kapjunk, majd adjuk hozzá a vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük simára.
Végül tegyük be a hűtőbe, hogy a borsópüré kellően lehűljön és az ízek jól összeérjenek.
A fürjtojásokat tegyük egy szűrőbe, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk félbe.
Tálaláshoz például piríthatunk vékonyra felszeletelt kiflikarikát, vagy éppen félbevágott zsemlét, melyet ízlés szerinti pogácsaszaggatóval ki is szúrhatunk, hogy kis falatkákat kapjunk. Én félbevágott teljes kiőrlésű zsemlét pirítottam meg a szendvicssütőben, majd szúrtam ki.
Tálaláskor a kis zsemlekarikákra kanalazzuk rá a zöldborsópürét, majd helyezzünk rá egy-egy félbevágott fürjtojást, és díszítsük kaporral.
Tipp:
A borsópüré tetejére például tehetjük a félbevágott fürjtojást a fehérjével felfelé, majd a zöld püréből pötyögtessünk rá egy mosolygós smiley-t. 😀 Így a gyerekek is szívesebben falatozzák majd.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »