Kapros zöldborsópüré fürjtojással recept

Hozzávalók:
- 30 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 1 kisebb csokor kapor
- 1 fej vöröshagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- 2-3 dkg vaj (teavaj)
- 1 üveg fokhagymás olajban pácolt főtt fürjtojás
Elkészítése:
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot csipkedjük le a vastagabb szárrészről. A borsót fejtsük ki, vagy ha fagyasztottat használunk akkor szobahőmérsékleten engedjük fel.
Ezután tegyük egy edénybe a hagymát, borsót, kaprot, szórjuk meg egy nagyobb csipet sóval, pár perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le.
Ezután a leszűrt borsóhoz adjunk hozzá kb 2 evőkanál főzőlevet, majd botmixerrel pépesítsük.
Ezután tegyük egy szűrőbe és passzírozzuk át, hogy egy selymes borsópürét kapjunk, majd adjuk hozzá a vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük simára.
Végül tegyük be a hűtőbe, hogy a borsópüré kellően lehűljön és az ízek jól összeérjenek.
A fürjtojásokat tegyük egy szűrőbe, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk félbe.
Tálaláshoz például piríthatunk vékonyra felszeletelt kiflikarikát, vagy éppen félbevágott zsemlét, melyet ízlés szerinti pogácsaszaggatóval ki is szúrhatunk, hogy kis falatkákat kapjunk. Én félbevágott teljes kiőrlésű zsemlét pirítottam meg a szendvicssütőben, majd szúrtam ki.
Tálaláskor a kis zsemlekarikákra kanalazzuk rá a zöldborsópürét, majd helyezzünk rá egy-egy félbevágott fürjtojást, és díszítsük kaporral.
Tipp:
A borsópüré tetejére például tehetjük a félbevágott fürjtojást a fehérjével felfelé, majd a zöld püréből pötyögtessünk rá egy mosolygós smiley-t. 😀 Így a gyerekek is szívesebben falatozzák majd.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »