Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás-virslis tojássaláta leveles kosárban recept

Hagymás-virslis tojássaláta leveles kosárban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók kb 8 db kosárhoz:

    • 2 cs élesztős, leveles tészta
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • 1 tk egész mák

    Töltelék:

    • 3 db füstölt virsli
    • 3 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 1 fej vöröshagyma
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 ek tejföl
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    Az előnyújtott leveles tésztából egy 6 cm-es formával (vagy pohárral) szúrjunk ki 12 db tésztakorongot. Ezután 8 db tésztakorongnak a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával.

    A nagy tésztakorongok szélét kenjük le az előzőleg kissé felvert tojással, majd helyezzünk rá egy nagyobb, kiszúrt tésztakört. Ezután azt is kenjük le a tojással, majd helyezzünk rá szintén egy nagyobb, kiszúrt tésztát és kenjük le a tojással (a maradék tésztakorongokkal is így járjunk el!!!).

    Ezután helyezzük az elkészült tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb, majd az alját böködjük meg több helyen egy villával, hogy sütés közben ne emelkedjen majd meg és tegyük kb 30 percre hideg helyre (sütés közben nőni fog a tészta…..).

    A visszamaradt tésztakorongokat kenjük le tojással, szórjuk meg egész mákkal, majd szintén helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb.15-20 perc alatt szép pirosra, ropogósra a tésztát (én légkeverésnél, 170 fokon sütöttem).

    A sütőből kivéve a kosárkákat hűtsük ki teljesen mielőtt megtöltenénk.

    A keményre főzött tojásoknak távolítsuk el a sárgáját, a fehérjét pedig vágjuk fel kisebb kockákra (a sárgáját együk meg, mert nem lesz rá szükség).

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A virslit vágjuk félbe, majd szintén vágjuk fel kisebb kockákra.

    Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd süssük világos zsemleszínűre. Ezután adjuk hozzá a felkockázott virslit, szórjuk meg egy csipet sóval, ízlés szerint őrölt borssal, kevergetve süssük pár percig, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.

    A mascarponéhoz adjuk hozzá a tejfölt, szórjuk meg egy csipet sóval, majd keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a sült hagymás-virslit, keverjük alaposan össze, majd keverjük hozzá az előzőleg felkockázott tojásfehérjét is (kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána).

    A teljesen kihűlt leveles kosárba kanalazzuk bele a salátát, ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott paprikával, helyezzük rá a tésztakorongot, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá