Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojássaláta recept

Tojássaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 175 gramm natúr joghurt
    • 1/2 teáskanál mustár
    • só ízlés szerint
    • 1 kávéskanál szerecsendió
    • 1/2 kávéskanál fehérbors
    • 1-2 teáskanál majonéz

    Elkészítése:

    A tojásokat fedő alatt, pár csipet sóval tedd fel főni. Forrástól számítva 10 percig főzzük. Ez idő alatt a tojások tökéletesen keményre főnek.

    Ekkor vedd le a tűzről, folyass a tojásokra hideg vizet és várd meg míg teljesen kihűlnek.

    A natúr joghurtot keverd össze a mustárral, a sóval, a szerecsendióval, a fehérborssal és a majonézzel.

    Ha kihűltek a tojások, tojásszeletelővel szeld fel őket. A tojások sárgáját vedd ki a felszeletelt tojásokból és egy villa segítségével törd össze. A tojások összetört sárgáját keverd hozzá a már kikevert mártáshoz. A mártásunk ettől szép sárga színt fog kapni.

    Már nincs más teendőd, mint a mártásba beleszórni a felszeletelt tojások fehérjét. Jól keverd össze, majd rakd át egy zárható dobozba.

    Egy éjszakára tedd hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá