Avokádókrémmel töltött tojás recept

Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db avokádó
- 1 ek citromlé
- 1-2 ek majonéz
- 1 mk római kömény
- só
- őrölt fehér bors
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A tojásokat pár perc alatt főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk félbe. Ezután óvatosan szedjük ki a sárgáját, hogy a fehérje egyben maradjon.
Az avokádót vágjuk félbe, majd kanállal vájjuk ki a húsát és adjuk a tojássárgához.
Ezután adjuk hozzá az felszeletelt fokhagymát, egy evőkanál majonézt, a citromlevet, a római köményt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és botmixerrel pépesítsük. (a majonézt apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen az elkészült krém)
Az elkészült avokádókrémmel ezután töltsük meg a visszamaradt tojásfehérjéket, majd rögtön tálaljuk is. (amennyiben még nem tálaljuk, akkor fóliával lefedve tegyük be a hűtőbe tálalásig)
Tálaláskor ízlés szerint kínáljuk hozzá paradicsomot, paprikát, hónapos retket…….
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »