Zöldséges rántotta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg parizer (lehet kolbász, szalámi, bármi maradék, ami a hűtőben van)
- 1 zöld paprika (lehet piros, TV vagy kápia is)
- pár szál újhagyma zöldjével együtt (de lila, póré vagy vöröshagyma is jó)
- 2-3 kisebb uborka
- petrezselyemzöld
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés kókuszzsír, olaj vagy zsír
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
Mindent mossunk meg és aprítsuk fel. A tojásokat törjük fel és mindent tegyünk a kezünk közelébe.
A zsiradékot melegítsük fel egy serpenyőben, ha forró, akkor beleöntjük a parizert (szaláminál, zsíros kolbásznál nem kell zsiradék) és állandóan kavargatva jól megpirítjuk, majd hozzáadjuk az összeaprított zöldségeket, ezzel is jól megpirítjuk. Ha esetleg úgy látjuk, hogy nagyon megsült, ne ijedjünk meg, semmi baja,sőt még finomabb is lesz az étel.
Ezután szórjuk bele a petrezselyemzöldet, forgassuk össze egyszer, végül a felvert tojásokat öntsük bele, amibe egy pici sót teszünk és így verjük fel egy kicsit.
Fakanállal keverjük össze és egy nagyobb tányérra borítsuk ki és szórjuk meg reszelt sajttal.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »