Zöldséges fasírozott kakas recept
Hozzávalók:
Fasírozotthoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 30 dkg mexikói keverék
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 db zsemle
- 5 dl napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek zsemlemorzsa
Krumplipüréhez:
- 1 kg burgonya
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
Díszítéshez:
- 1 közepes paradicsom
- 5 dkg uborka
- 3 szál petrezselyem
Elkészítése:
A fasírt elkészítése:
Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajon megdinszteljük. A mexikói zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel. Beletesszük a tojást, a fűszerpaprikát, a sót, a borsót, a lisztet, a zsemlemorzsát és a lecsöpögtetett zöldségeket.
Jól összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajba kisütjük.
A krumplipüré elkészítése:
Burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomkodjuk és a tejföllel kikeverjük.
A díszítés:
Egy tányér közepére halmozunk a krumplipüréből ez lesz a kakas nagy feje, aláteszünk egy fasírozottat.
Paradicsomot cikkekre szeleteljük. Ez lesz a kakas taraja és a csőre.
Uborka vége a kakas szeme. Petrezselyemmel díszítjük.