Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges fasírozott kakas recept

Zöldséges fasírozott kakas
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Fasírozotthoz:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 30 dkg mexikói keverék
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 db zsemle
    • 5 dl napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek zsemlemorzsa

    Krumplipüréhez:

    • 1 kg burgonya
    • 2 dl tejföl
    • só ízlés szerint

    Díszítéshez:

    • 1 közepes paradicsom
    • 5 dkg uborka
    • 3 szál petrezselyem

    Elkészítése:

    A fasírt elkészítése:

    Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajon megdinszteljük. A mexikói zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

    Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel. Beletesszük a tojást, a fűszerpaprikát, a sót, a borsót, a lisztet, a zsemlemorzsát és a lecsöpögtetett zöldségeket.

    Jól összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajba kisütjük.

    A krumplipüré elkészítése:

    Burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomkodjuk és a tejföllel kikeverjük.

    A díszítés:

    Egy tányér közepére halmozunk a krumplipüréből ez lesz a kakas nagy feje, aláteszünk egy fasírozottat.

    Paradicsomot cikkekre szeleteljük. Ez lesz a kakas taraja és a csőre.

    Uborka vége a kakas szeme. Petrezselyemmel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá