Zöldséges fasírozott kakas

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldséges fasírozott kakas

Hozzávalók:

Fasírozotthoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg mexikói keverék
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 db zsemle
  • 5 dl napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 db tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa

Krumplipüréhez:

  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • só ízlés szerint

Díszítéshez:

  • 1 közepes paradicsom
  • 5 dkg uborka
  • 3 szál petrezselyem

Elkészítése:

A fasírt elkészítése:

Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajon megdinszteljük. A mexikói zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel. Beletesszük a tojást, a fűszerpaprikát, a sót, a borsót, a lisztet, a zsemlemorzsát és a lecsöpögtetett zöldségeket.

Jól összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajba kisütjük.

A krumplipüré elkészítése:

Burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomkodjuk és a tejföllel kikeverjük.

A díszítés:

Egy tányér közepére halmozunk a krumplipüréből ez lesz a kakas nagy feje, aláteszünk egy fasírozottat.

Paradicsomot cikkekre szeleteljük. Ez lesz a kakas taraja és a csőre.

Uborka vége a kakas szeme. Petrezselyemmel díszítjük.