Hozzávalók:
Fasírozotthoz:
Krumplipüréhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajon megdinszteljük. A mexikói zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel. Beletesszük a tojást, a fűszerpaprikát, a sót, a borsót, a lisztet, a zsemlemorzsát és a lecsöpögtetett zöldségeket.
Jól összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajba kisütjük.
Burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomkodjuk és a tejföllel kikeverjük.
Egy tányér közepére halmozunk a krumplipüréből ez lesz a kakas nagy feje, aláteszünk egy fasírozottat.
Paradicsomot cikkekre szeleteljük. Ez lesz a kakas taraja és a csőre.
Uborka vége a kakas szeme. Petrezselyemmel díszítjük.