Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldbabos lecsó recept

Zöldbabos lecsó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
60 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 8 kg lecsó paprika
    • 1 kg bogyiszlói paprika (elhagyható)
    • 4 kg paradicsom
    • 2 kg vöröshagyma
    • 1 fej fokhagyma (8-10 gerezd)
    • 3 kg zöldbab, fagyasztott
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 20 dkg zsír
    • 5 dkg pirospaprika
    • bors

    Elkészítése:

    A szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm, majd hozzáadom a zsírt, és a szálasra vágott vöröshagymát megdinsztelem rajta.

    Hozzáadom a fagyasztott zöldbabot, és 20-25 percig pirítom, megszórom pirospaprikával, ízles szerint borsozom.

    Hozzáadom a tetszőlegesen felaprított paprikát, megsózom, és félpuhára pirítom.

    Amikor a paprika összeesett, rávágom a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és addig főzöm, amíg a paprika és paradicsom a kívánt állagot el nem éri.

    Aki szereti, füstölt kolbászt is karikázhat bele. Friss kenyérrel tálalom.

    Tipp:

    Ezt a mennyiséget (60 adag) egy lecsófőző versenyen bográcsban készítettem. Az arányokat megtartva kevesebb mennyiség is készíthető. A versenyen juhtúrós sztrapacskával tálaltam, aminek a receptje itt található: https://receptneked.hu/egytaletelek/juhturos-sztrapacska-4/

    A zöldbabos lecsó kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 102 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá