Zöldbabos lecsó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
60 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Zöldbabos lecsó

Hozzávalók:

  • 8 kg lecsó paprika
  • 1 kg bogyiszlói paprika (elhagyható)
  • 4 kg paradicsom
  • 2 kg vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma (8-10 gerezd)
  • 3 kg zöldbab, fagyasztott
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg zsír
  • 5 dkg pirospaprika
  • bors

Elkészítése:

A szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm, majd hozzáadom a zsírt, és a szálasra vágott vöröshagymát megdinsztelem rajta.

Hozzáadom a fagyasztott zöldbabot, és 20-25 percig pirítom, megszórom pirospaprikával, ízles szerint borsozom.

Hozzáadom a tetszőlegesen felaprított paprikát, megsózom, és félpuhára pirítom.

Amikor a paprika összeesett, rávágom a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és addig főzöm, amíg a paprika és paradicsom a kívánt állagot el nem éri.

Aki szereti, füstölt kolbászt is karikázhat bele. Friss kenyérrel tálalom.

Tipp:

Ezt a mennyiséget (60 adag) egy lecsófőző versenyen bográcsban készítettem. Az arányokat megtartva kevesebb mennyiség is készíthető. A versenyen juhtúrós sztrapacskával tálaltam, aminek a receptje itt található: https://receptneked.hu/egytaletelek/juhturos-sztrapacska-4/