Hozzávalók:
Elkészítése:
A szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm, majd hozzáadom a zsírt, és a szálasra vágott vöröshagymát megdinsztelem rajta.
Hozzáadom a fagyasztott zöldbabot, és 20-25 percig pirítom, megszórom pirospaprikával, ízles szerint borsozom.
Hozzáadom a tetszőlegesen felaprított paprikát, megsózom, és félpuhára pirítom.
Amikor a paprika összeesett, rávágom a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és addig főzöm, amíg a paprika és paradicsom a kívánt állagot el nem éri.
Aki szereti, füstölt kolbászt is karikázhat bele. Friss kenyérrel tálalom.
Ezt a mennyiséget (60 adag) egy lecsófőző versenyen bográcsban készítettem. Az arányokat megtartva kevesebb mennyiség is készíthető. A versenyen juhtúrós sztrapacskával tálaltam, aminek a receptje itt található: https://receptneked.hu/egytaletelek/juhturos-sztrapacska-4/