Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vöröslencse dahl recept

Vöröslencse dahl
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg vöröslencse
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 nagy gerezd fokhagyma
    • ugyanakkora friss gyömbér, mint amekkora a fokhagyma
    • 1 tk kurkuma
    • 1 tk őrölt kömény
    • 1 tk tört vagy őrölt koriander
    • 1,5 tk garam masala
    • 1 konzerv darabolt paradicsom
    • 1 konzerv kókusztej
    • 2 kisebb sárgarépa
    • só, bors
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A lencsét beáztatjuk vízbe.

    A hagymát meghámozzuk és feldaraboljuk. Kevés olajat vagy másmilyen zsiradékot melegítünk, majd elkezdjük pirítani rajta a hagymát. Közben a fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk és lereszeljük, majd a lilahagymához adjuk és együtt pirítjuk tovább gyakori kevergetés mellett.

    Közben kimérjük a fűszereket és a hagymás alaphoz adjuk kevés sóval együtt és így is pirítjuk kb 5 percig. Ezután hozzáadjuk a leszűrt lencsét, paradicsomot és a kókusztejet, valamint felöntjük egy konzreves doboznyi vízzel.

    A répákat meghámozzuk, feldaraboljuk és hozzáadjuk az ételhez. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor adunk még hozzá sót és borsot, majd elkeverjük.

    Lefedjük és hagyjuk főni. Közben többször megkeverjük. Ha szükséges, akkor kevés vizet adhatunk még hozzá.

    Fokhagymás pirítóssal vagy naan kenyérrel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá