Túrós sztrapacska recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg krumpli (tisztítva mérve)
- 20 dkg liszt
- 1 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos kk só
Továbbá:
- 10 dkg tehéntúró
- 3 ek tejföl
- 15 dkg szalonna
Elkészítése:
Egy nagyobb edényben sós vizet forralunk.
A krumplit megtisztítjuk, pépesre reszeljük, majd a tojással, liszttel, sóval nokedli sűrűségű masszává keverjük.
Ha gyöngyözik a víz, nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a tésztát.
Ha a tészták feljöttek a víz tetejére, még hagyjuk 2-3 percet főni.
Leszűrjük, hideg, sós vízben átöblítjük, majd hagyjuk lecsöpögni.
A túrót alaposan áttörjük és a tejföllel jól elkeverjük.
A szalonnát a bőre nélkül apró darabokra vágjuk, majd egy serpenyőben zsírjára pirítjuk.
A pörcöt kiszedjük a zsírból, majd a tésztát átforgatjuk rajta, kicsit hagyjuk átmelegedni.
A túrós tejföllel és a pirított szalonnával kínáljuk.
Tipp:
Szeretem a hagyományos konyhát, de van úgy, hogy nem félek a változtatástól sem és eltérek a megszokottól. Ha valaki sztrapacskáról hall, akkor a juhtúró jut az eszébe. De ha épp nincs itthon, megteszi a tejföl és a tehéntúró is. Ez egy nem túl nagy adag, csak két felnőtté, mert a gyerekek nálunk sajnos nem szeretik ezt a fogást.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »