Toszkán tüdő recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg sertéstüdő
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 30 dkg paradicsom
- 2 dl paradicsomszósz
- 1 kápia paprika
- 2 kanál almaecet
- kevés keményítő
- 1 pohár tejföl
- 1 dl fehérbor
- néhány babérlevél
- csipet só
- csipet őrölt bors
- pár bazsalikom levél
Elkészítése:
A paradicsomos, pikáns ízek kedvelőinek ajánlom! A tüdőt és a fület (elhagyható) sós, ecetes, babérleveles vízben megabáljuk, majd felcsíkozzuk.
A hagymát, paprikát felkarikázzuk, a fokhagymát szétnyomjuk, felaprítjuk, a paradicsomot feldaraboljuk.
A hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
Hozzátesszük a paradicsomot és a paprikát is, majd felöntjük kevés fehérborral.
Fedő alatt pároljuk, míg a paradicsom szétfő. Ekkor tesszük hozzá a felcsíkozott tüdőt, fület, valamint a bazsalikom leveleket.
Ráöntjük az almaecetet, kevés paradicsomszószt is öntünk hozzá. Kevés keményítő szórásával sűrítjük.
Pirítós kenyérrel, tejföllel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.