Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Toszkán tüdő recept

Toszkán tüdő
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéstüdő
    • 2 fej hagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 30 dkg paradicsom
    • 2 dl paradicsomszósz
    • 1 kápia paprika
    • 2 kanál almaecet
    • kevés keményítő
    • 1 pohár tejföl
    • 1 dl fehérbor
    • néhány babérlevél
    • csipet só
    • csipet őrölt bors
    • pár bazsalikom levél

    Elkészítése:

    A paradicsomos, pikáns ízek kedvelőinek ajánlom! A tüdőt és a fület (elhagyható) sós, ecetes, babérleveles vízben megabáljuk, majd felcsíkozzuk.

    A hagymát, paprikát felkarikázzuk, a fokhagymát szétnyomjuk, felaprítjuk, a paradicsomot feldaraboljuk.

    A hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.

    Hozzátesszük a paradicsomot és a paprikát is, majd felöntjük kevés fehérborral.

    Fedő alatt pároljuk, míg a paradicsom szétfő. Ekkor tesszük hozzá a felcsíkozott tüdőt, fület, valamint a bazsalikom leveleket.

    Ráöntjük az almaecetet, kevés paradicsomszószt is öntünk hozzá. Kevés keményítő szórásával sűrítjük.

    Pirítós kenyérrel, tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá