Toszkán tüdő

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstüdő
  • 2 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg paradicsom
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 1 kápia paprika
  • 2 kanál almaecet
  • kevés keményítő
  • 1 pohár tejföl
  • 1 dl fehérbor
  • néhány babérlevél
  • csipet só
  • csipet őrölt bors
  • pár bazsalikom levél

Elkészítése:

A paradicsomos, pikáns ízek kedvelőinek ajánlom! A tüdőt és a fület (elhagyható) sós, ecetes, babérleveles vízben megabáljuk, majd felcsíkozzuk.

A hagymát, paprikát felkarikázzuk, a fokhagymát szétnyomjuk, felaprítjuk, a paradicsomot feldaraboljuk.

A hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.

Hozzátesszük a paradicsomot és a paprikát is, majd felöntjük kevés fehérborral.

Fedő alatt pároljuk, míg a paradicsom szétfő. Ekkor tesszük hozzá a felcsíkozott tüdőt, fület, valamint a bazsalikom leveleket.

Ráöntjük az almaecetet, kevés paradicsomszószt is öntünk hozzá. Kevés keményítő szórásával sűrítjük.

Pirítós kenyérrel, tejföllel tálaljuk.