Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött paradicsom recept

Töltött paradicsom
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 közepes nagyságú, kemény paradicsom
    • 10 dkg gomba
    • 25 dkg darált marhahús
    • 4 szelet prágai sonka
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 2 ek aprított petrezselyemlevél
    • 1 kk fűszerpaprika
    • só, bors
    • kevés zsemlemorzsa
    • 3 dkg vaj

    Elkészítése:

    A paradicsomok tetejéről levágok egy kis darabot és a nagyobbik résznek kikaparom a belsejét és a levét egy tányérba csorgatom.

    A fokhagymát, a hagymát, a gombafejeket és a sonkaszeleteket apróra vágom

    Pici vajon megpirítom a darált húst és a gombát, amíg a levét elfövi, majd hozzáadom a sonkát és egy kevés paradicsomvelőt. Fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel, a hagymákkal és a paprikával, majd alaposan összedolgozom a masszát.

    A sütőt előmelegítem a sütőt 210 fokra. Megtöltöm a paradicsomokat a húsos masszával, tetejét kevés zsemlemorzsával megszórom.

    Kivajazott tepsibe teszem a paradicsomokat és 20-30 perc alatt készre sütöm. Az utolsó pár percben a tetejére teszem a kalapokat is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá