Töltött paradicsom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 közepes nagyságú, kemény paradicsom
- 10 dkg gomba
- 25 dkg darált marhahús
- 4 szelet prágai sonka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 ek aprított petrezselyemlevél
- 1 kk fűszerpaprika
- só, bors
- kevés zsemlemorzsa
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A paradicsomok tetejéről levágok egy kis darabot és a nagyobbik résznek kikaparom a belsejét és a levét egy tányérba csorgatom.
A fokhagymát, a hagymát, a gombafejeket és a sonkaszeleteket apróra vágom
Pici vajon megpirítom a darált húst és a gombát, amíg a levét elfövi, majd hozzáadom a sonkát és egy kevés paradicsomvelőt. Fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel, a hagymákkal és a paprikával, majd alaposan összedolgozom a masszát.
A sütőt előmelegítem a sütőt 210 fokra. Megtöltöm a paradicsomokat a húsos masszával, tetejét kevés zsemlemorzsával megszórom.
Kivajazott tepsibe teszem a paradicsomokat és 20-30 perc alatt készre sütöm. Az utolsó pár percben a tetejére teszem a kalapokat is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »