Töltött paradicsom recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 közepes nagyságú, kemény paradicsom
- 10 dkg gomba
- 25 dkg darált marhahús
- 4 szelet prágai sonka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 ek aprított petrezselyemlevél
- 1 kk fűszerpaprika
- só, bors
- kevés zsemlemorzsa
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A paradicsomok tetejéről levágok egy kis darabot és a nagyobbik résznek kikaparom a belsejét és a levét egy tányérba csorgatom.
A fokhagymát, a hagymát, a gombafejeket és a sonkaszeleteket apróra vágom
Pici vajon megpirítom a darált húst és a gombát, amíg a levét elfövi, majd hozzáadom a sonkát és egy kevés paradicsomvelőt. Fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel, a hagymákkal és a paprikával, majd alaposan összedolgozom a masszát.
A sütőt előmelegítem a sütőt 210 fokra. Megtöltöm a paradicsomokat a húsos masszával, tetejét kevés zsemlemorzsával megszórom.
Kivajazott tepsibe teszem a paradicsomokat és 20-30 perc alatt készre sütöm. Az utolsó pár percben a tetejére teszem a kalapokat is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.