Töltött paradicsom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 közepes nagyságú, kemény paradicsom
- 10 dkg gomba
- 25 dkg darált marhahús
- 4 szelet prágai sonka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 ek aprított petrezselyemlevél
- 1 kk fűszerpaprika
- só, bors
- kevés zsemlemorzsa
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A paradicsomok tetejéről levágok egy kis darabot és a nagyobbik résznek kikaparom a belsejét és a levét egy tányérba csorgatom.
A fokhagymát, a hagymát, a gombafejeket és a sonkaszeleteket apróra vágom
Pici vajon megpirítom a darált húst és a gombát, amíg a levét elfövi, majd hozzáadom a sonkát és egy kevés paradicsomvelőt. Fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel, a hagymákkal és a paprikával, majd alaposan összedolgozom a masszát.
A sütőt előmelegítem a sütőt 210 fokra. Megtöltöm a paradicsomokat a húsos masszával, tetejét kevés zsemlemorzsával megszórom.
Kivajazott tepsibe teszem a paradicsomokat és 20-30 perc alatt készre sütöm. Az utolsó pár percben a tetejére teszem a kalapokat is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »