Töltött paradicsom

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött paradicsom

Hozzávalók:

  • 8 közepes nagyságú, kemény paradicsom
  • 10 dkg gomba
  • 25 dkg darált marhahús
  • 4 szelet prágai sonka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 ek aprított petrezselyemlevél
  • 1 kk fűszerpaprika
  • só, bors
  • kevés zsemlemorzsa
  • 3 dkg vaj

Elkészítése:

A paradicsomok tetejéről levágok egy kis darabot és a nagyobbik résznek kikaparom a belsejét és a levét egy tányérba csorgatom.

A fokhagymát, a hagymát, a gombafejeket és a sonkaszeleteket apróra vágom

Pici vajon megpirítom a darált húst és a gombát, amíg a levét elfövi, majd hozzáadom a sonkát és egy kevés paradicsomvelőt. Fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel, a hagymákkal és a paprikával, majd alaposan összedolgozom a masszát.

A sütőt előmelegítem a sütőt 210 fokra. Megtöltöm a paradicsomokat a húsos masszával, tetejét kevés zsemlemorzsával megszórom.

Kivajazott tepsibe teszem a paradicsomokat és 20-30 perc alatt készre sütöm. Az utolsó pár percben a tetejére teszem a kalapokat is.