Töltött paprika recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8-10 tv paprika
Töltelék:
- 30-40 dkg darált hús (a paprikák nagyságától függően)
- 10 dkg rizs
- só ízlés szerint
- őrölt bors
- 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Paradicsomszósz:
- 1 l paradicsomlé
- 1 púpos evőkanál liszt
- cukor, só ízlés szerint
- szárított bazsalikom
Elkészítése:
A paprikát megmossuk, magházától és ereitől megtisztítjuk.
A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük és megtöltjük vele a paprikákat. Ha marad ki töltelék, húsgombócokat formálunk belőle.
Lábasba rakva a paprikákat annyi vízzel öntjük fel, ami épp ellepi és sózzuk, majd elkezdjük főzni.
Mikor már majdnem kész, a szárazon összekevert lisztet, cukrot, sót felengedjük a paradicsomlével, amit csomómentesen elkeverünk kis vizet hozzáadva és ráöntjük a majdnem megfőtt paprikára. Összefőzzük kb 10 perc.
Én a végén bőségesen megszórom szárított bazsalikommal, ez kiemeli a paradicsom ízét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









