Töltött paprika recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8-10 tv paprika
Töltelék:
- 30-40 dkg darált hús (a paprikák nagyságától függően)
- 10 dkg rizs
- só ízlés szerint
- őrölt bors
- 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Paradicsomszósz:
- 1 l paradicsomlé
- 1 púpos evőkanál liszt
- cukor, só ízlés szerint
- szárított bazsalikom
Elkészítése:
A paprikát megmossuk, magházától és ereitől megtisztítjuk.
A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük és megtöltjük vele a paprikákat. Ha marad ki töltelék, húsgombócokat formálunk belőle.
Lábasba rakva a paprikákat annyi vízzel öntjük fel, ami épp ellepi és sózzuk, majd elkezdjük főzni.
Mikor már majdnem kész, a szárazon összekevert lisztet, cukrot, sót felengedjük a paradicsomlével, amit csomómentesen elkeverünk kis vizet hozzáadva és ráöntjük a majdnem megfőtt paprikára. Összefőzzük kb 10 perc.
Én a végén bőségesen megszórom szárított bazsalikommal, ez kiemeli a paradicsom ízét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









