Töltött paprika recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8-10 tv paprika
Töltelék:
- 30-40 dkg darált hús (a paprikák nagyságától függően)
- 10 dkg rizs
- só ízlés szerint
- őrölt bors
- 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Paradicsomszósz:
- 1 l paradicsomlé
- 1 púpos evőkanál liszt
- cukor, só ízlés szerint
- szárított bazsalikom
Elkészítése:
A paprikát megmossuk, magházától és ereitől megtisztítjuk.
A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük és megtöltjük vele a paprikákat. Ha marad ki töltelék, húsgombócokat formálunk belőle.
Lábasba rakva a paprikákat annyi vízzel öntjük fel, ami épp ellepi és sózzuk, majd elkezdjük főzni.
Mikor már majdnem kész, a szárazon összekevert lisztet, cukrot, sót felengedjük a paradicsomlével, amit csomómentesen elkeverünk kis vizet hozzáadva és ráöntjük a majdnem megfőtt paprikára. Összefőzzük kb 10 perc.
Én a végén bőségesen megszórom szárított bazsalikommal, ez kiemeli a paradicsom ízét.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.