Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött kápszta cserépedényben recept

Töltött kápszta cserépedényben
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej kelkáposzta
    • 800 g sertés darálthús
    • 1 kg savanyított káposzta
    • 250 g rizs
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • ízlés szerint gersli (árpa gyöngye)
    • füstölt hús
    • liszt
    • víz
    • só, bors, fokhagyma, őrölt pirospaprika, babérlevél

    Elkészítése:

    A cserépedényt beáztatjuk használat előtt 1-2 órával langyos vízben.

    A kelkáposztát leveleire szedjük, előkészítjük, majd sós vízben előfőzzük.

    Elkészítjük a tölteléket, amihez a hagymát apróva vágjuk, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Ízlés szerint petrezselyemzölddel, sóval és borssal ízesítjük.

    A darálthúshoz keverjük a dinsztelt hagymát, rizst, sót, borsot, pirospaprikát. Gombócokat formálunk, majd hagyományos módon betöltjük az előfőzött kelkáposztalevelekbe.

    Ha mindennel készen vagyunk, jöhet az étel felépítése. A cserépedény aljára savanyú káposzta 1/3-a kerül, megszórjuk gerslivel, fokhagymát karikázunk rá, megszórjuk liszttel. Beletesszük a füstölthúst és 1-2 kisebb babérlevelet. Jöhet egy sor töltelék, amit újabb savanyúkáposzta sor követ az előbb leírt feltétekkel. Addig rétegezzük, amíg el nem fogy az alapanyagunk. A végén felöntjük vízzel, hogy teljesen ellepje.

    A sütőt a cserépedény miatt nem melegítjük elő. 160 °C-on kb. 2-2,5 órán át sütjük.
    Mikor kész, a cserépedényben hagyjuk kihűlni.

    Másnap tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá