Töltött kápszta cserépedényben recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- 800 g sertés darálthús
- 1 kg savanyított káposzta
- 250 g rizs
- 1 nagy fej vöröshagyma
- ízlés szerint gersli (árpa gyöngye)
- füstölt hús
- liszt
- víz
- só, bors, fokhagyma, őrölt pirospaprika, babérlevél
Elkészítése:
A cserépedényt beáztatjuk használat előtt 1-2 órával langyos vízben.
A kelkáposztát leveleire szedjük, előkészítjük, majd sós vízben előfőzzük.
Elkészítjük a tölteléket, amihez a hagymát apróva vágjuk, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Ízlés szerint petrezselyemzölddel, sóval és borssal ízesítjük.
A darálthúshoz keverjük a dinsztelt hagymát, rizst, sót, borsot, pirospaprikát. Gombócokat formálunk, majd hagyományos módon betöltjük az előfőzött kelkáposztalevelekbe.
Ha mindennel készen vagyunk, jöhet az étel felépítése. A cserépedény aljára savanyú káposzta 1/3-a kerül, megszórjuk gerslivel, fokhagymát karikázunk rá, megszórjuk liszttel. Beletesszük a füstölthúst és 1-2 kisebb babérlevelet. Jöhet egy sor töltelék, amit újabb savanyúkáposzta sor követ az előbb leírt feltétekkel. Addig rétegezzük, amíg el nem fogy az alapanyagunk. A végén felöntjük vízzel, hogy teljesen ellepje.
A sütőt a cserépedény miatt nem melegítjük elő. 160 °C-on kb. 2-2,5 órán át sütjük.
Mikor kész, a cserépedényben hagyjuk kihűlni.
Másnap tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »