Töltött káposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéscomb
- 15 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- vegeta
- 1 evőkanál piros fűszerpaprika
- 1 kg savanyú káposzta
- savanyított káposzta levelek
- füstölt kolbász, szalonna, sonka ami épp otthon van ízlés szerint
Elkészítése:
Én tojás nélkül készítem a töltött káposztát, akár a töltött paprikát 🙂
Egy nagyobb tálba teszem a húst, hozzáadom a rizst ( nincs előfőzve ), ízlés szerint só, bors, vegeta, és egy púpos kanál fűszerpaprika.
A vörös és fokhagymát apróra vágom és egy kis zsíron lepirítom, így kerül hozzá a húshoz.
Ha minden benne van akkor összedolgozom és savanyított levelekbe töltöm.
A római edény aljára savanyú káposztát teszek, majd jönnek a gombócok és rá pedig füstölt kolbászt vagy sonkát teszek, újra savanyú káposzta jön amivel teljesen lelepem
Ide kerülnek még füstölt szalonna szeletek, felöntöm vízzel, hogy teljesen elbukjon minden.
200 fokon előmelegített sütőbe teszem a római edényt.
1 óra elteltével felöntöm újból vízzel ,mivel a rizs is nyersen került bele elszívta a folyadékot, és nem szeretjük a száraz töltött káposztát.
Visszateszem a sütőbe másfél órára és kész is. Én nem sütök rá rántást, nagymamám szokott.
Ez ízlés kérdése. Ja és tálaláskor nem hiányozhat a tejföl.
Köszönöm a lehetőséget🙂 Jó étvágyat kívánok !🤗
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »