Töltött káposzta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéscomb
- 15 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- vegeta
- 1 evőkanál piros fűszerpaprika
- 1 kg savanyú káposzta
- savanyított káposzta levelek
- füstölt kolbász, szalonna, sonka ami épp otthon van ízlés szerint
Elkészítése:
Én tojás nélkül készítem a töltött káposztát, akár a töltött paprikát 🙂
Egy nagyobb tálba teszem a húst, hozzáadom a rizst ( nincs előfőzve ), ízlés szerint só, bors, vegeta, és egy púpos kanál fűszerpaprika.
A vörös és fokhagymát apróra vágom és egy kis zsíron lepirítom, így kerül hozzá a húshoz.
Ha minden benne van akkor összedolgozom és savanyított levelekbe töltöm.
A római edény aljára savanyú káposztát teszek, majd jönnek a gombócok és rá pedig füstölt kolbászt vagy sonkát teszek, újra savanyú káposzta jön amivel teljesen lelepem
Ide kerülnek még füstölt szalonna szeletek, felöntöm vízzel, hogy teljesen elbukjon minden.
200 fokon előmelegített sütőbe teszem a római edényt.
1 óra elteltével felöntöm újból vízzel ,mivel a rizs is nyersen került bele elszívta a folyadékot, és nem szeretjük a száraz töltött káposztát.
Visszateszem a sütőbe másfél órára és kész is. Én nem sütök rá rántást, nagymamám szokott.
Ez ízlés kérdése. Ja és tálaláskor nem hiányozhat a tejföl.
Köszönöm a lehetőséget🙂 Jó étvágyat kívánok !🤗