Rakott kelkáposzta másként recept
Hozzávalók:
- 80 dkg darált hús
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 20 dkg rizs
- 80 dkg kelkáposzta
- 3 dl tejföl
- ízlés szerint őrölt kömény, őrölt bors, majoránna, pirospaprika, só
- 1 dl olaj vagy füstölt szalonna zsírja
- 5 dkg margarin, zsemlemorzsa
Elkészítése:
A megmosott kelkáposztát sós vízben leforrázzuk, majd leveleire szedjük. A rizst megfőzzük, majd leszűrjük.
A finomra vágott hagymát olajon vagy zsíron megpirítjuk. Ha a hagyma megpirult, lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk pirospaprikával és összekeverjük. Kevés vízzel felöntjük és átforraljuk, majd hozzáadjuk a húst és ízesítjük sóval, őrölt borssal, majd puhára pároljuk.
A megpárolt húst összekeverjük a párolt rizzsel.
A kelkáposzta levelekve töltjük a húsos keveréket, mint a töltött káposztánál.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával. Belerakjuk a töltött káposztákat, tetejét egyenletesen megkenjük tejföllel. 180 °C-os sütőben készre sütjük kb 20-25 perc alatt.
Tipp:
A kisebb leveleket forrázás után csíkra vágva a töltelékhez keverjük, így nincs veszteség.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









