Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott kelkáposzta másként recept

Rakott kelkáposzta másként
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg darált hús
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 20 dkg rizs
    • 80 dkg kelkáposzta
    • 3 dl tejföl
    • ízlés szerint őrölt kömény, őrölt bors, majoránna, pirospaprika, só
    • 1 dl olaj vagy füstölt szalonna zsírja
    • 5 dkg margarin, zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A megmosott kelkáposztát sós vízben leforrázzuk, majd leveleire szedjük. A rizst megfőzzük, majd leszűrjük.

    A finomra vágott hagymát olajon vagy zsíron megpirítjuk. Ha a hagyma megpirult, lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk pirospaprikával és összekeverjük. Kevés vízzel felöntjük és átforraljuk, majd hozzáadjuk a húst és ízesítjük sóval, őrölt borssal, majd puhára pároljuk.

    A megpárolt húst összekeverjük a párolt rizzsel.

    A kelkáposzta levelekve töltjük a húsos keveréket, mint a töltött káposztánál.

    Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával. Belerakjuk a töltött káposztákat, tetejét egyenletesen megkenjük tejföllel. 180 °C-os sütőben készre sütjük kb 20-25 perc alatt.

    Tipp:

    A kisebb leveleket forrázás után csíkra vágva a töltelékhez keverjük, így nincs veszteség.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá