Rakott kelkáposzta másként

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált hús
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 20 dkg rizs
  • 80 dkg kelkáposzta
  • 3 dl tejföl
  • ízlés szerint őrölt kömény, őrölt bors, majoránna, pirospaprika, só
  • 1 dl olaj vagy füstölt szalonna zsírja
  • 5 dkg margarin, zsemlemorzsa

Elkészítése:

A megmosott kelkáposztát sós vízben leforrázzuk, majd leveleire szedjük. A rizst megfőzzük, majd leszűrjük.

A finomra vágott hagymát olajon vagy zsíron megpirítjuk. Ha a hagyma megpirult, lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk pirospaprikával és összekeverjük. Kevés vízzel felöntjük és átforraljuk, majd hozzáadjuk a húst és ízesítjük sóval, őrölt borssal, majd puhára pároljuk.

A megpárolt húst összekeverjük a párolt rizzsel.

A kelkáposzta levelekve töltjük a húsos keveréket, mint a töltött káposztánál.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk margarinnal és megszórjuk zsemlemorzsával. Belerakjuk a töltött káposztákat, tetejét egyenletesen megkenjük tejföllel. 180 °C-os sütőben készre sütjük kb 20-25 perc alatt.

Tipp:

A kisebb leveleket forrázás után csíkra vágva a töltelékhez keverjük, így nincs veszteség.