Töltött káposzta édes káposztából recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg édes, fejes káposzta
- 50 dkg darált lapocka
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál olaj
- 10 dkg rizs
- só, bors, köménymag, gulyáskrém, fűszerpaprika
- 180 g sűrített paradicsom
Elkészítése:
A rizst félig megfőzzük, majd elkeverjük a fűszerekkel és az olajon megdinsztelt hagymával.
A káposzta torzsáját kivágjuk és ecetes, sós vízbe tesszük, majd addig főzzük, amíg kissé megpuhul. Amikor kihűlt
a vastag ereket levágjuk és megtöltjük a rizses hússal a leveleket.
A maradék káposztát vékonyra vágjuk. Ez kerül az edény aljára, majd rárakjuk a megtöltött káposztát, a
sűrített paradicsomot is rátesszük, majd felöntjük azzal az ecetes-sós lével miben a káposzta
fej puhult.
Lassú tűzön készre főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »