Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött káposzta édes káposztából recept

Töltött káposzta édes káposztából
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg édes, fejes káposzta
    • 50 dkg darált lapocka
    • 1 fej hagyma
    • 1 evőkanál olaj
    • 10 dkg rizs
    • só, bors, köménymag, gulyáskrém, fűszerpaprika
    • 180 g sűrített paradicsom

    Elkészítése:

    A rizst félig megfőzzük, majd elkeverjük a fűszerekkel és az olajon megdinsztelt hagymával.

    A káposzta torzsáját kivágjuk és ecetes, sós vízbe tesszük, majd addig főzzük, amíg kissé megpuhul. Amikor kihűlt
    a vastag ereket levágjuk és megtöltjük a rizses hússal a leveleket.

    A maradék káposztát vékonyra vágjuk. Ez kerül az edény aljára, majd rárakjuk a megtöltött káposztát, a
    sűrített paradicsomot is rátesszük, majd felöntjük azzal az ecetes-sós lével miben a káposzta
    fej puhult.

    Lassú tűzön készre főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá