Töltött káposzta édes káposztából recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg édes, fejes káposzta
- 50 dkg darált lapocka
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál olaj
- 10 dkg rizs
- só, bors, köménymag, gulyáskrém, fűszerpaprika
- 180 g sűrített paradicsom
Elkészítése:
A rizst félig megfőzzük, majd elkeverjük a fűszerekkel és az olajon megdinsztelt hagymával.
A káposzta torzsáját kivágjuk és ecetes, sós vízbe tesszük, majd addig főzzük, amíg kissé megpuhul. Amikor kihűlt
a vastag ereket levágjuk és megtöltjük a rizses hússal a leveleket.
A maradék káposztát vékonyra vágjuk. Ez kerül az edény aljára, majd rárakjuk a megtöltött káposztát, a
sűrített paradicsomot is rátesszük, majd felöntjük azzal az ecetes-sós lével miben a káposzta
fej puhult.
Lassú tűzön készre főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »