Töltött káposzta édes káposztából recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg édes, fejes káposzta
- 50 dkg darált lapocka
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál olaj
- 10 dkg rizs
- só, bors, köménymag, gulyáskrém, fűszerpaprika
- 180 g sűrített paradicsom
Elkészítése:
A rizst félig megfőzzük, majd elkeverjük a fűszerekkel és az olajon megdinsztelt hagymával.
A káposzta torzsáját kivágjuk és ecetes, sós vízbe tesszük, majd addig főzzük, amíg kissé megpuhul. Amikor kihűlt
a vastag ereket levágjuk és megtöltjük a rizses hússal a leveleket.
A maradék káposztát vékonyra vágjuk. Ez kerül az edény aljára, majd rárakjuk a megtöltött káposztát, a
sűrített paradicsomot is rátesszük, majd felöntjük azzal az ecetes-sós lével miben a káposzta
fej puhult.
Lassú tűzön készre főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »