Töltött káposzta édes káposztából

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött káposzta édes káposztából

Hozzávalók:

  • 1,5 kg édes, fejes káposzta
  • 50 dkg darált lapocka
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg rizs
  • só, bors, köménymag, gulyáskrém, fűszerpaprika
  • 180 g sűrített paradicsom

Elkészítése:

A rizst félig megfőzzük, majd elkeverjük a fűszerekkel és az olajon megdinsztelt hagymával.

A káposzta torzsáját kivágjuk és ecetes, sós vízbe tesszük, majd addig főzzük, amíg kissé megpuhul. Amikor kihűlt
a vastag ereket levágjuk és megtöltjük a rizses hússal a leveleket.

A maradék káposztát vékonyra vágjuk. Ez kerül az edény aljára, majd rárakjuk a megtöltött káposztát, a
sűrített paradicsomot is rátesszük, majd felöntjük azzal az ecetes-sós lével miben a káposzta
fej puhult.

Lassú tűzön készre főzzük.