Töltött káposzta diétásan recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg fejes káposzta (laposabb puhább a megfelelő)
- főzőlébe: 3 l víz, 2 ek ecet, 2 ek só, kaporszár
Töltelék:
- 70-80 dkg darált csirkemell filé
- 1 csapott ek só
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1/2 ek őrölt bors
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 fej reszelt vöröshagyma
- 10 dkg rizsszem tészta
Elkészítése:
Feltesszük a vizet főni,b elerakjuk a sót, az ecetet, a kaporszárat(el is maradhat), majd ha forr, akkor beletesszük a káposztát, aminek a torzsáját előzőleg kivágtuk (ék alakban).
Folyamatosan forgatjuk és szedjük lefele a leveleit, a megmaradt kicsi káposztagombócot benne hagyjuk ,majd ezt vágjuk fel apróra a fazék aljára és a tetejére.
A darált húshoz adjuk a sót, borsot, pirospaprikát, az áttört fokhagymát, a lereszelt vöröshagymát és a rizsszemtésztát.
Az egészet összedolgozzuk, majd a káposztalevelekről levagdossuk a középső vastag, eres részt és a tenyerünkre terítve egy levelet, a töltelékből teszünk egy darabot a levélre, a levél jobb oldalát felhajtjuk, majd a csuklónk felől elkezdjük feltekerni a levelet, végül a másik végét egyszerűen betömködjük és kész a töltelék.
Ha elfogyott a töltelék, a maradék káposztát egymásra rakva feltekerjük és vékony csíkokra vágjuk, ezt tesszük a megmaradt kicsi káposztagombócunkkal is, majd elosztjuk. A fele megy a fazék aljára, rá szép sorban a megtöltött káposzták, a tetjére szórjuk a maradék aprított leveleket.
Felöntjük vízzel, hogy ellepje a káposztákat, csipet sót teszünk bele, lefedjük és ha felforrt, takaréra vesszük a lángot és készre főzzük. Félidőnél megkóstolhatjuk a levét, ha szükséges sót és ecetet tehetünk bele.
Én mindig kaporral készítem, ha nincs kaporszár, tehetünk bele fagyasztottat vagy frissen vágottat is. Nagyon jó ízt ad az ételnek. Én nem szoktam rántást belerakni, csak tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »









