Töltött káposzta diétásan recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg fejes káposzta (laposabb puhább a megfelelő)
- főzőlébe: 3 l víz, 2 ek ecet, 2 ek só, kaporszár
Töltelék:
- 70-80 dkg darált csirkemell filé
- 1 csapott ek só
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1/2 ek őrölt bors
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 fej reszelt vöröshagyma
- 10 dkg rizsszem tészta
Elkészítése:
Feltesszük a vizet főni,b elerakjuk a sót, az ecetet, a kaporszárat(el is maradhat), majd ha forr, akkor beletesszük a káposztát, aminek a torzsáját előzőleg kivágtuk (ék alakban).
Folyamatosan forgatjuk és szedjük lefele a leveleit, a megmaradt kicsi káposztagombócot benne hagyjuk ,majd ezt vágjuk fel apróra a fazék aljára és a tetejére.
A darált húshoz adjuk a sót, borsot, pirospaprikát, az áttört fokhagymát, a lereszelt vöröshagymát és a rizsszemtésztát.
Az egészet összedolgozzuk, majd a káposztalevelekről levagdossuk a középső vastag, eres részt és a tenyerünkre terítve egy levelet, a töltelékből teszünk egy darabot a levélre, a levél jobb oldalát felhajtjuk, majd a csuklónk felől elkezdjük feltekerni a levelet, végül a másik végét egyszerűen betömködjük és kész a töltelék.
Ha elfogyott a töltelék, a maradék káposztát egymásra rakva feltekerjük és vékony csíkokra vágjuk, ezt tesszük a megmaradt kicsi káposztagombócunkkal is, majd elosztjuk. A fele megy a fazék aljára, rá szép sorban a megtöltött káposzták, a tetjére szórjuk a maradék aprított leveleket.
Felöntjük vízzel, hogy ellepje a káposztákat, csipet sót teszünk bele, lefedjük és ha felforrt, takaréra vesszük a lángot és készre főzzük. Félidőnél megkóstolhatjuk a levét, ha szükséges sót és ecetet tehetünk bele.
Én mindig kaporral készítem, ha nincs kaporszár, tehetünk bele fagyasztottat vagy frissen vágottat is. Nagyon jó ízt ad az ételnek. Én nem szoktam rántást belerakni, csak tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









