Töltött káposzta diétásan recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg fejes káposzta (laposabb puhább a megfelelő)
- főzőlébe: 3 l víz, 2 ek ecet, 2 ek só, kaporszár
Töltelék:
- 70-80 dkg darált csirkemell filé
- 1 csapott ek só
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1/2 ek őrölt bors
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 fej reszelt vöröshagyma
- 10 dkg rizsszem tészta
Elkészítése:
Feltesszük a vizet főni,b elerakjuk a sót, az ecetet, a kaporszárat(el is maradhat), majd ha forr, akkor beletesszük a káposztát, aminek a torzsáját előzőleg kivágtuk (ék alakban).
Folyamatosan forgatjuk és szedjük lefele a leveleit, a megmaradt kicsi káposztagombócot benne hagyjuk ,majd ezt vágjuk fel apróra a fazék aljára és a tetejére.
A darált húshoz adjuk a sót, borsot, pirospaprikát, az áttört fokhagymát, a lereszelt vöröshagymát és a rizsszemtésztát.
Az egészet összedolgozzuk, majd a káposztalevelekről levagdossuk a középső vastag, eres részt és a tenyerünkre terítve egy levelet, a töltelékből teszünk egy darabot a levélre, a levél jobb oldalát felhajtjuk, majd a csuklónk felől elkezdjük feltekerni a levelet, végül a másik végét egyszerűen betömködjük és kész a töltelék.
Ha elfogyott a töltelék, a maradék káposztát egymásra rakva feltekerjük és vékony csíkokra vágjuk, ezt tesszük a megmaradt kicsi káposztagombócunkkal is, majd elosztjuk. A fele megy a fazék aljára, rá szép sorban a megtöltött káposzták, a tetjére szórjuk a maradék aprított leveleket.
Felöntjük vízzel, hogy ellepje a káposztákat, csipet sót teszünk bele, lefedjük és ha felforrt, takaréra vesszük a lángot és készre főzzük. Félidőnél megkóstolhatjuk a levét, ha szükséges sót és ecetet tehetünk bele.
Én mindig kaporral készítem, ha nincs kaporszár, tehetünk bele fagyasztottat vagy frissen vágottat is. Nagyon jó ízt ad az ételnek. Én nem szoktam rántást belerakni, csak tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »