Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött kápia paprika paradicsomszósszal recept

Töltött kápia paprika paradicsomszósszal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 db nagyobb piros kápia paprika

    Töltelékhez:

    • 50 dkg darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 csipet majoránna
    • 2 csipet jódozott só
    • 1 csipet őrölt fekete bors
    • 2 ek olaj
    • 2 kisebb fej vöröshagyma
    • 2 bögre rizs

    Paradicsomszósz:

    • 0,7 l sűrű (házi) paradicsomlé
    • 4 ek kristálycukor
    • 1 kk jódozott só
    • 2 csipet fekete őrölt bors
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A rizst átmossuk, és lecsepegtetjük egy szitában. A hagymákat apróra felvágjuk.

    A húst megpirítjuk egy kevés hagymás olajon, befűszerezzük. Átrakjuk egy nagyobb tálba, és beleöntjük a rizst, majd beleütjük az 1 nagyobb tojást. Jól összekeverjük, és félretesszük egy fél órára a hűtőbe, hogy összeérjenek a fűszerek benne.

    A paprikákat megmossuk, a tetejüket szépen levágjuk, mert később még szükség lesz rájuk. A paprikákat kicsumázzuk, és eltávolítjuk a magokat is.

    Megtöltjük a paprikákat egy evőkanál és egy fakanál segítségével. Egy nagyobb lábasba helyezzük őket, és a tetejükre visszahelyezzük a paprikák tetejét. Felengedjük vízzel a lábast, hogy ellepje a paprikákat a víz, és 90 percig közepes lángon főzzük.

    Elkészítjük közben a paradicsomszószt.

    Paradicsomszósz készítése:

    Az olajat felmelegítjük, felengedjük a paradicsomlével, és befűszerezzük: só, bors, kristálycukor.

    Tálaláskor a paprikák tetejét levesszük, és mellé helyezzük a paradicsomszószt. Friss kenyérrel tálaljuk!

    Tipp:

    Én szoktam hagyni pár gombócot simán, a tojás összetartja őket, és így nem mentek szét a főzés közben, e mellé is paradicsomszószt helyezek tálaláskor.

    A töltött kápia paprika paradicsomszósszal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 139 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá