Töltött kápia paprika paradicsomszósszal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 db nagyobb piros kápia paprika

Töltelékhez:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 2 csipet majoránna
  • 2 csipet jódozott só
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 2 ek olaj
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 bögre rizs

Paradicsomszósz:

  • 0,7 l sűrű (házi) paradicsomlé
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 kk jódozott só
  • 2 csipet fekete őrölt bors
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A rizst átmossuk, és lecsepegtetjük egy szitában. A hagymákat apróra felvágjuk.

A húst megpirítjuk egy kevés hagymás olajon, befűszerezzük. Átrakjuk egy nagyobb tálba, és beleöntjük a rizst, majd beleütjük az 1 nagyobb tojást. Jól összekeverjük, és félretesszük egy fél órára a hűtőbe, hogy összeérjenek a fűszerek benne.

A paprikákat megmossuk, a tetejüket szépen levágjuk, mert később még szükség lesz rájuk. A paprikákat kicsumázzuk, és eltávolítjuk a magokat is.

Megtöltjük a paprikákat egy evőkanál és egy fakanál segítségével. Egy nagyobb lábasba helyezzük őket, és a tetejükre visszahelyezzük a paprikák tetejét. Felengedjük vízzel a lábast, hogy ellepje a paprikákat a víz, és 90 percig közepes lángon főzzük.

Elkészítjük közben a paradicsomszószt.

Paradicsomszósz készítése:

Az olajat felmelegítjük, felengedjük a paradicsomlével, és befűszerezzük: só, bors, kristálycukor.

Tálaláskor a paprikák tetejét levesszük, és mellé helyezzük a paradicsomszószt. Friss kenyérrel tálaljuk!

Tipp:

Én szoktam hagyni pár gombócot simán, a tojás összetartja őket, és így nem mentek szét a főzés közben, e mellé is paradicsomszószt helyezek tálaláskor.