Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött húsrolád recept

Töltött húsrolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • 25 dkg gomba
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só,bors
    • őrölt fűszer paprika
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 2 db zsemle
    • 10 dkg szalonna
    • 1 kk őrölt kömény

    Szószhoz:

    • 1 fej lila hagyma
    • 3 db savanyú uborka
    • 10 dkg majonéz

    Elkészítése:
    A hagymát megpucoljuk,felkockázzuk és 3 ek olajon megpároljuk,majd hozzáadjuk a gombát,sózzuk borsozzuk, majd elkeverünk benne 1 db tojást, átsütjük és kihűtjük. A zsemléket beáztatjuk a vízbe, majd kinyomkodjuk hozzákeverjük a felkockázott szalonnát és a összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és 1 db tojást és a zsemlemorzsát.Ízesítjük köménnyel, paprikával, sóval és borssal. A masszából kis lepényeket formázunk, kiskanállal halmozunk rá a gombás töltelékből és gombóccár formázzuk. Kiolajozott tepsibe tesszük öntünk alá 1/2 dl vizet és letakarva 190 fokon 40 percig sütjük. Közben átforgatjuk. Mielőtt teljesen megsül előtte 10 perce levesszük róla amivel befedtük(fólia).
    Szósz: a majonézhez keverjük a megpucolt és felkockázott hagymát, uborkát,majd ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá