Töltött húsrolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Töltött húsrolád

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 25 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • só,bors
  • őrölt fűszer paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 db zsemle
  • 10 dkg szalonna
  • 1 kk őrölt kömény

Szószhoz:

  • 1 fej lila hagyma
  • 3 db savanyú uborka
  • 10 dkg majonéz

Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk,felkockázzuk és 3 ek olajon megpároljuk,majd hozzáadjuk a gombát,sózzuk borsozzuk, majd elkeverünk benne 1 db tojást, átsütjük és kihűtjük. A zsemléket beáztatjuk a vízbe, majd kinyomkodjuk hozzákeverjük a felkockázott szalonnát és a összezúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és 1 db tojást és a zsemlemorzsát.Ízesítjük köménnyel, paprikával, sóval és borssal. A masszából kis lepényeket formázunk, kiskanállal halmozunk rá a gombás töltelékből és gombóccár formázzuk. Kiolajozott tepsibe tesszük öntünk alá 1/2 dl vizet és letakarva 190 fokon 40 percig sütjük. Közben átforgatjuk. Mielőtt teljesen megsül előtte 10 perce levesszük róla amivel befedtük(fólia).
Szósz: a majonézhez keverjük a megpucolt és felkockázott hagymát, uborkát,majd ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.