Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött húsos palacsinta gombamártással, burgonyakrokettel recept

Töltött húsos palacsinta gombamártással, burgonyakrokettel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 sós palacsinta
    • 30 dkg pűrésített pörkölthús
    • 6 szelet gépsonka
    • 10 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • olaj

    A gombamártáshoz:

    • 30 dkg erdei gomba
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 1 ek olaj
    • őrölt bors
    • 1 tk piros paprika
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 2 dl főzőtejszín

    A burgonyakroketthez:

    • 30 dkg burgonya
    • 1 tk margarin
    • 1 db felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg finomliszt
    • 1 cikk natúr sajt
    • 1 csipet őrölt szerecsendió
    • 1 késhegynyi őrölt bors
    • ízlés szerint só

    A panírozáshoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A krokett készítése: a burgonyákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd összetörjük, a többi hozzávalóval összekeverjük. A burgonyamasszát egy lisztezett deszkára tesszük, 2 cm vastagra kisodorjuk, majd hosszabb rudakat formázunk. A rudakat felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük.

    A gombamártás készítése: egy fej vöröshagymát felaprítunk, olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk piros paprikával, kevés vízzel felengedjük, rátesszük a felszeletelt gombát, paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt készre sütjük.
    Tejszínnel felöntjük, besűrítjük, összeforraljuk.

    A palacsinták készítése: a palacsintákat megsütjük, egyenként megtöltjük. A pörkölthúst botmixerrel kipürésítjük. Egy szelet gépsonkát a palacsinta közepébe tesszük, rá egy jó evőkanálnyi húsos tölteléket és feltekerjük úgy, hogy a palacsinta végeit belülre dugjuk.

    A feltekert palacsintákat lisztbe, felvert tojásba ,majd morzsába forgatjuk és bő, forró olajban, fedő alatt kisütjük.

    A palacsintákat ferdén szeleteljük, a végén reszelt sajttal szórtam meg. Gombamártással, burgonyakrokettel fogyasztottuk.

    Finom, laktató étel, bármely alkalomra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá