Töltött húsos palacsinta gombamártással, burgonyakrokettel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 sós palacsinta
  • 30 dkg pűrésített pörkölthús
  • 6 szelet gépsonka
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj

A gombamártáshoz:

  • 30 dkg erdei gomba
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • őrölt bors
  • 1 tk piros paprika
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 2 dl főzőtejszín

A burgonyakroketthez:

  • 30 dkg burgonya
  • 1 tk margarin
  • 1 db felvert tojás
  • 3 dkg finomliszt
  • 1 cikk natúr sajt
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • ízlés szerint só

A panírozáshoz:

  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A krokett készítése: a burgonyákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd összetörjük, a többi hozzávalóval összekeverjük. A burgonyamasszát egy lisztezett deszkára tesszük, 2 cm vastagra kisodorjuk, majd hosszabb rudakat formázunk. A rudakat felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük.

A gombamártás készítése: egy fej vöröshagymát felaprítunk, olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk piros paprikával, kevés vízzel felengedjük, rátesszük a felszeletelt gombát, paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt készre sütjük.
Tejszínnel felöntjük, besűrítjük, összeforraljuk.

A palacsinták készítése: a palacsintákat megsütjük, egyenként megtöltjük. A pörkölthúst botmixerrel kipürésítjük. Egy szelet gépsonkát a palacsinta közepébe tesszük, rá egy jó evőkanálnyi húsos tölteléket és feltekerjük úgy, hogy a palacsinta végeit belülre dugjuk.

A feltekert palacsintákat lisztbe, felvert tojásba ,majd morzsába forgatjuk és bő, forró olajban, fedő alatt kisütjük.

A palacsintákat ferdén szeleteljük, a végén reszelt sajttal szórtam meg. Gombamártással, burgonyakrokettel fogyasztottuk.

Finom, laktató étel, bármely alkalomra.