Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött gombafejek sült burgonyával recept

Töltött gombafejek sült burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 12 db nagyobb, félig kinyílt csiperke gomba
    • 20 dkg gépsonka
    • 20 cm parasztkolbász
    • 15 dkg füstölt sajt
    • 15 dkg trappista sajt
    • 1 db lila hagyma
    • 2 nagy ek tejföl
    • 1/2 db piros színű tv paprika
    • 1 db nagyobb paradicsom
    • só és őrölt bors
    • 8-10 db bazsalikom levél
    • 2 ek étolaj a tepsi kenéséhez

    Körethez:

    • Személyenként 2 db közepes sárga burgonya
    • 3 ek étolaj
    • 1 kis csokor friss metélőpetrezselyem

    Elkészítése:

    A gombákat megmossuk, a kalapját lehámozzuk és egy óvatos de határozott mozdulattal kitörjük a tönköket, majd a gombafejeket egy olajjal kikent tepsire sorakoztatjuk.

    A tönkök alsó végeit levágjuk, a nagyját apró kockákra daraboljuk és forrásban lévő sós vízben előfőzzük kb. 2 percig, majd leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük.

    A gépsonkát, a kolbászt, a lila hagymát, a lehéjazott paradicsomot, a tv paprikát és a füstölt sajtot apró kockákra vágjuk és a gombatönkkel egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a trappista sajt felét és összekeverjük.

    A tölteléket belekanalazzuk a gombafejekbe úgy, hogy egyenlően el legyen osztva, meg is púpozhatjuk..

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    A tejfölt megsózzuk és kikeverjük a reszelt trappista sajt másik felével, majd egyformán elosztva minden töltött gombára ráteszünk 1-1 kanállal, végül ízlés szerint frissen borsot is tekerünk rá.

    A körethez a burgonyát megmossuk, tisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk és ruhán lecsepegtetjük.

    Egy tepsit vastagon kikenjük az étolajjal, beletesszük a burgonyát és a másik,- gombákkal előkészített tepsivel együtt betesszük a sütőbe.

    A gombának 35-40 perc, amíg a burgonyának kb. 40-45 perc kell, hogy szép pirosra süljenek.

    Mialatt sülnek az ételek, egy kisebb csokor metélőpetrezselymet megmosunk és apróra vágjuk.

    Miután elkészült a burgonya is, még forrón megsózzuk és rászórjuk a friss petrezselymet.

    Idő,- és energiatakarékosság előnye, hogy egyszerre sül a főétel és a köret!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá