Töltött gombafejek sült burgonyával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 db nagyobb, félig kinyílt csiperke gomba
- 20 dkg gépsonka
- 20 cm parasztkolbász
- 15 dkg füstölt sajt
- 15 dkg trappista sajt
- 1 db lila hagyma
- 2 nagy ek tejföl
- 1/2 db piros színű tv paprika
- 1 db nagyobb paradicsom
- só és őrölt bors
- 8-10 db bazsalikom levél
- 2 ek étolaj a tepsi kenéséhez
Körethez:
- Személyenként 2 db közepes sárga burgonya
- 3 ek étolaj
- 1 kis csokor friss metélőpetrezselyem
- só
Elkészítése:
A gombákat megmossuk, a kalapját lehámozzuk és egy óvatos de határozott mozdulattal kitörjük a tönköket, majd a gombafejeket egy olajjal kikent tepsire sorakoztatjuk.
A tönkök alsó végeit levágjuk, a nagyját apró kockákra daraboljuk és forrásban lévő sós vízben előfőzzük kb. 2 percig, majd leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük.
A gépsonkát, a kolbászt, a lila hagymát, a lehéjazott paradicsomot, a tv paprikát és a füstölt sajtot apró kockákra vágjuk és a gombatönkkel egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a trappista sajt felét és összekeverjük.
A tölteléket belekanalazzuk a gombafejekbe úgy, hogy egyenlően el legyen osztva, meg is púpozhatjuk..
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tejfölt megsózzuk és kikeverjük a reszelt trappista sajt másik felével, majd egyformán elosztva minden töltött gombára ráteszünk 1-1 kanállal, végül ízlés szerint frissen borsot is tekerünk rá.
A körethez a burgonyát megmossuk, tisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk és ruhán lecsepegtetjük.
Egy tepsit vastagon kikenjük az étolajjal, beletesszük a burgonyát és a másik,- gombákkal előkészített tepsivel együtt betesszük a sütőbe.
A gombának 35-40 perc, amíg a burgonyának kb. 40-45 perc kell, hogy szép pirosra süljenek.
Mialatt sülnek az ételek, egy kisebb csokor metélőpetrezselymet megmosunk és apróra vágjuk.
Miután elkészült a burgonya is, még forrón megsózzuk és rászórjuk a friss petrezselymet.
Idő,- és energiatakarékosság előnye, hogy egyszerre sül a főétel és a köret!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »