Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött gomba recept

Töltött gomba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók

    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 evőkanál étolaj
    • 500 g darálthús
    • fűszerpaprika
    • őrölt feketebors
    • 14 db csiperkegomba
    • 2 dl tejföl
    • 50 g reszelt sajt

    Elkészítése:

    Húsos alap elkészítése

    A hagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és addig pirítjuk, amíg mindenhol kifehéredik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy kevés őrölt pirospaprikával.

    Felöntjük kb. 1 dl vízzel, és 10–15 percig pároljuk, amíg a hús megpuhul és kissé szaftos marad.

    Gombák előkészítése

    Amíg a hús készül, a gombafejekről eltávolítjuk a tönköket, majd a kalapokat megtisztítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.

    Sütés

    A megpárolt húst kanalazzuk a gombafejekbe. Minden gomba tetejére tegyünk kb. 1 teáskanál tejfölt, majd szórjunk rá reszelt sajtot.

    A tepsit 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul,  ez nagyjából 15–20 perc.

    Tálalás

    Melegen tálaljuk, friss salátával vagy rizskörettel is nagyon finom.

    Tipp

    A darált húst ízesíthetjük apróra vágott petrezselyemmel vagy fokhagymával is. Ha szeretjük a pikáns ízeket, egy kevés csípős paprikát is tehetünk a töltelékbe. A tejföl helyett használhatunk tejszínt, így selymesebb lesz a töltelék.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek