Töltött gomba recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 500 g darálthús
- fűszerpaprika
- őrölt feketebors
- só
- 14 db csiperkegomba
- 2 dl tejföl
- 50 g reszelt sajt
Elkészítése:
Húsos alap elkészítése
A hagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és addig pirítjuk, amíg mindenhol kifehéredik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy kevés őrölt pirospaprikával.
Felöntjük kb. 1 dl vízzel, és 10–15 percig pároljuk, amíg a hús megpuhul és kissé szaftos marad.
Gombák előkészítése
Amíg a hús készül, a gombafejekről eltávolítjuk a tönköket, majd a kalapokat megtisztítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
Sütés
A megpárolt húst kanalazzuk a gombafejekbe. Minden gomba tetejére tegyünk kb. 1 teáskanál tejfölt, majd szórjunk rá reszelt sajtot.
A tepsit 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul, ez nagyjából 15–20 perc.
Tálalás
Melegen tálaljuk, friss salátával vagy rizskörettel is nagyon finom.
Tipp
A darált húst ízesíthetjük apróra vágott petrezselyemmel vagy fokhagymával is. Ha szeretjük a pikáns ízeket, egy kevés csípős paprikát is tehetünk a töltelékbe. A tejföl helyett használhatunk tejszínt, így selymesebb lesz a töltelék.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









