Töltött gomba

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 500 g darálthús
  • fűszerpaprika
  • őrölt feketebors
  • 14 db csiperkegomba
  • 2 dl tejföl
  • 50 g reszelt sajt

Elkészítése:

Húsos alap elkészítése

A hagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és addig pirítjuk, amíg mindenhol kifehéredik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy kevés őrölt pirospaprikával.

Felöntjük kb. 1 dl vízzel, és 10–15 percig pároljuk, amíg a hús megpuhul és kissé szaftos marad.

Gombák előkészítése

Amíg a hús készül, a gombafejekről eltávolítjuk a tönköket, majd a kalapokat megtisztítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.

Sütés

A megpárolt húst kanalazzuk a gombafejekbe. Minden gomba tetejére tegyünk kb. 1 teáskanál tejfölt, majd szórjunk rá reszelt sajtot.

A tepsit 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul,  ez nagyjából 15–20 perc.

Tálalás

Melegen tálaljuk, friss salátával vagy rizskörettel is nagyon finom.

Tipp

A darált húst ízesíthetjük apróra vágott petrezselyemmel vagy fokhagymával is. Ha szeretjük a pikáns ízeket, egy kevés csípős paprikát is tehetünk a töltelékbe. A tejföl helyett használhatunk tejszínt, így selymesebb lesz a töltelék.