Hozzávalók
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és addig pirítjuk, amíg mindenhol kifehéredik. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy kevés őrölt pirospaprikával.
Felöntjük kb. 1 dl vízzel, és 10–15 percig pároljuk, amíg a hús megpuhul és kissé szaftos marad.
Amíg a hús készül, a gombafejekről eltávolítjuk a tönköket, majd a kalapokat megtisztítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
A megpárolt húst kanalazzuk a gombafejekbe. Minden gomba tetejére tegyünk kb. 1 teáskanál tejfölt, majd szórjunk rá reszelt sajtot.
A tepsit 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul, ez nagyjából 15–20 perc.
Melegen tálaljuk, friss salátával vagy rizskörettel is nagyon finom.
A darált húst ízesíthetjük apróra vágott petrezselyemmel vagy fokhagymával is. Ha szeretjük a pikáns ízeket, egy kevés csípős paprikát is tehetünk a töltelékbe. A tejföl helyett használhatunk tejszínt, így selymesebb lesz a töltelék.