Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Katalán töltött káposzta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg főtt marhahús
    • 20 dkg főtt füstölt tarja
    • 4 zöldpaprika
    • 3 paradicsom
    • 2 gerezd tört fokhagyma
    • 10 dkg gomba
    • 5 dkg rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kg-os laza fehérkáposzta
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 1 evőkanál olaj
    • őrölt bors
    • majoránna
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítés:
    A kifőtt marhahúst megdaráljuk, és összegyúrjuk a darált füstölt hússal, egy kockákra vágott zöldpaprikával, a fokhagymával, a félig főtt rizzsel, a tojással meg a fűszerekkel. A gombát az olajban megpároljuk, és azt is a húskeverékhez adjuk. Közben a káposztafejet sós vízben megabáljuk, alaposan lecsepegtetjük, és leveleit óvatosan szétnyitva (hogy azért a fej egészben maradjon) a hústölteléket a nyílásokba tömjük. Egy tűzálló tálat szalonnaszeletekkel kibélelünk, a megtöltött káposztát beleállítjuk (amelyet zsineggel át is kötünk, ne¬hogy szétbomoljék), a tetejére szalonnaszeleteket fektetünk, és felszeletelt paradicsommal meg zöldpaprikával körülrakjuk. Öntünk alá egy keveset a maradék húslevesből (vagy leveskockával pótoljuk a húslevest), és zsírpapírral vagy alufóliával lefedve, a sütőben megsütjük. Végül a papírt levéve róla, felső lángon a tetejét megpirítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá