Hozzávalók:
Elkészítés:
A kifőtt marhahúst megdaráljuk, és összegyúrjuk a darált füstölt hússal, egy kockákra vágott zöldpaprikával, a fokhagymával, a félig főtt rizzsel, a tojással meg a fűszerekkel. A gombát az olajban megpároljuk, és azt is a húskeverékhez adjuk. Közben a káposztafejet sós vízben megabáljuk, alaposan lecsepegtetjük, és leveleit óvatosan szétnyitva (hogy azért a fej egészben maradjon) a hústölteléket a nyílásokba tömjük. Egy tűzálló tálat szalonnaszeletekkel kibélelünk, a megtöltött káposztát beleállítjuk (amelyet zsineggel át is kötünk, ne¬hogy szétbomoljék), a tetejére szalonnaszeleteket fektetünk, és felszeletelt paradicsommal meg zöldpaprikával körülrakjuk. Öntünk alá egy keveset a maradék húslevesből (vagy leveskockával pótoljuk a húslevest), és zsírpapírral vagy alufóliával lefedve, a sütőben megsütjük. Végül a papírt levéve róla, felső lángon a tetejét megpirítjuk.