Töltött cukkini recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini
- 1 ek zsiradék
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg darálthús
- 1 kk zúzott fokhagyma
- 1 kis csokor friss kapor
- 1 paradicsom
- 1 tk fűszerpaprika
- só és őrölt bors
- 1 tk étkezési keményítő
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk a zsiradékon, hozzáadjuk a darált húst és további 6-8 percig együtt pároljuk.
Ezután elkeverjük benne a fűszereket, a törött paprikát, az apróra vágott paradicsomot és kaprot is, majd ha igényli egy picike vízzel hígítjuk és kb 20 perc alatt lassú lángon sűrűre főzzük. Ha nagyon folyós maradna, akkor egy kevéske vízben elkevert étkezési keményítővel behabarjuk! Végül miután elkészült, félretesszük.
A cukkiniket meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és a magos közepét egy kanállal kikaparjuk.
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, ráhelyezzük a cukkiniket, elosztjuk bennük a tölteléket, a tetejükre reszelt sajtot teszünk és nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
Bármilyen köret illik hozzá, mi most ropogós szalmakrumplival fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok!