Thai mogyoróvajas tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg kifőtt teljeskiőrlésű tészta (nálam most fodros nagykocka, de spagettivel is jó)
- zöldségek ízlés szerint (nálam most): 4 fej barna csiperke, negyed cukkíni, 1 sárgarépa, kb 10 dkg lilakáposzta ízlés és hűtő tartalma szerint változtatható
- szezámmag
- sült tofu kockák
Öntet:
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 teáskanál tamarind szósz vagy rizsecet
- 1 evőkanál mogyoróvaj
- 1-2 evőkanál datolyapaszta vagy helyette édesítő
- ujjnyi darabka gyömbér reszelve
- 2-3 gerezd fokhagyma zúzva
- 1,25 dl langyos víz
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.
Az öntet hozzávalóit összeeverjük, majd egy serpenyőbe öntjük a tésztával együtt és nagyobb lángon addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Közben sózzuk, ha szükséges.
Közben a gombát és a cukkínit felvágjuk és a tésztába keverjük, hogy a hő hatására kissé megfonnyadjon.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk. A répát meghámozzuk, lereszeljük és a káposztával együtt a tésztához keverjük.
Az elkészült tésztás egytálételt a felkockázott és megsütött tofuval és pirított szezámmaggal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »