Thai mogyoróvajas tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg kifőtt teljeskiőrlésű tészta (nálam most fodros nagykocka, de spagettivel is jó)
- zöldségek ízlés szerint (nálam most): 4 fej barna csiperke, negyed cukkíni, 1 sárgarépa, kb 10 dkg lilakáposzta ízlés és hűtő tartalma szerint változtatható
- szezámmag
- sült tofu kockák
Öntet:
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 teáskanál tamarind szósz vagy rizsecet
- 1 evőkanál mogyoróvaj
- 1-2 evőkanál datolyapaszta vagy helyette édesítő
- ujjnyi darabka gyömbér reszelve
- 2-3 gerezd fokhagyma zúzva
- 1,25 dl langyos víz
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.
Az öntet hozzávalóit összeeverjük, majd egy serpenyőbe öntjük a tésztával együtt és nagyobb lángon addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Közben sózzuk, ha szükséges.
Közben a gombát és a cukkínit felvágjuk és a tésztába keverjük, hogy a hő hatására kissé megfonnyadjon.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk. A répát meghámozzuk, lereszeljük és a káposztával együtt a tésztához keverjük.
Az elkészült tésztás egytálételt a felkockázott és megsütött tofuval és pirított szezámmaggal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »