Thai mogyoróvajas tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg kifőtt teljeskiőrlésű tészta (nálam most fodros nagykocka, de spagettivel is jó)
- zöldségek ízlés szerint (nálam most): 4 fej barna csiperke, negyed cukkíni, 1 sárgarépa, kb 10 dkg lilakáposzta ízlés és hűtő tartalma szerint változtatható
- szezámmag
- sült tofu kockák
Öntet:
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 teáskanál tamarind szósz vagy rizsecet
- 1 evőkanál mogyoróvaj
- 1-2 evőkanál datolyapaszta vagy helyette édesítő
- ujjnyi darabka gyömbér reszelve
- 2-3 gerezd fokhagyma zúzva
- 1,25 dl langyos víz
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.
Az öntet hozzávalóit összeeverjük, majd egy serpenyőbe öntjük a tésztával együtt és nagyobb lángon addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Közben sózzuk, ha szükséges.
Közben a gombát és a cukkínit felvágjuk és a tésztába keverjük, hogy a hő hatására kissé megfonnyadjon.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk. A répát meghámozzuk, lereszeljük és a káposztával együtt a tésztához keverjük.
Az elkészült tésztás egytálételt a felkockázott és megsütött tofuval és pirított szezámmaggal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »