Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Thai mogyoróvajas tészta recept

Thai mogyoróvajas tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg kifőtt teljeskiőrlésű tészta (nálam most fodros nagykocka, de spagettivel is jó)
    • zöldségek ízlés szerint (nálam most): 4 fej barna csiperke, negyed cukkíni, 1 sárgarépa, kb 10 dkg lilakáposzta ízlés és hűtő tartalma szerint változtatható
    • szezámmag
    • sült tofu kockák

    Öntet:

    • 2 evőkanál szójaszósz
    • 2 teáskanál tamarind szósz vagy rizsecet
    • 1 evőkanál mogyoróvaj
    • 1-2 evőkanál datolyapaszta vagy helyette édesítő
    • ujjnyi darabka gyömbér reszelve
    • 2-3 gerezd fokhagyma zúzva
    • 1,25 dl langyos víz

    Elkészítése:

    A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.

    Az öntet hozzávalóit összeeverjük, majd egy serpenyőbe öntjük a tésztával együtt és nagyobb lángon addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Közben sózzuk, ha szükséges.

    Közben a gombát és a cukkínit felvágjuk és a tésztába keverjük, hogy a hő hatására kissé megfonnyadjon.

    A káposztát vékony csíkokra vágjuk. A répát meghámozzuk, lereszeljük és a káposztával együtt a tésztához keverjük.

    Az elkészült tésztás egytálételt a felkockázott és megsütött tofuval és pirított szezámmaggal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá