Thai mogyoróvajas tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg kifőtt teljeskiőrlésű tészta (nálam most fodros nagykocka, de spagettivel is jó)
- zöldségek ízlés szerint (nálam most): 4 fej barna csiperke, negyed cukkíni, 1 sárgarépa, kb 10 dkg lilakáposzta ízlés és hűtő tartalma szerint változtatható
- szezámmag
- sült tofu kockák
Öntet:
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 teáskanál tamarind szósz vagy rizsecet
- 1 evőkanál mogyoróvaj
- 1-2 evőkanál datolyapaszta vagy helyette édesítő
- ujjnyi darabka gyömbér reszelve
- 2-3 gerezd fokhagyma zúzva
- 1,25 dl langyos víz
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.
Az öntet hozzávalóit összeeverjük, majd egy serpenyőbe öntjük a tésztával együtt és nagyobb lángon addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Közben sózzuk, ha szükséges.
Közben a gombát és a cukkínit felvágjuk és a tésztába keverjük, hogy a hő hatására kissé megfonnyadjon.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk. A répát meghámozzuk, lereszeljük és a káposztával együtt a tésztához keverjük.
Az elkészült tésztás egytálételt a felkockázott és megsütött tofuval és pirított szezámmaggal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









