Thai mogyoróvajas tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg kifőtt teljeskiőrlésű tészta (nálam most fodros nagykocka, de spagettivel is jó)
  • zöldségek ízlés szerint (nálam most): 4 fej barna csiperke, negyed cukkíni, 1 sárgarépa, kb 10 dkg lilakáposzta ízlés és hűtő tartalma szerint változtatható
  • szezámmag
  • sült tofu kockák

Öntet:

  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 teáskanál tamarind szósz vagy rizsecet
  • 1 evőkanál mogyoróvaj
  • 1-2 evőkanál datolyapaszta vagy helyette édesítő
  • ujjnyi darabka gyömbér reszelve
  • 2-3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1,25 dl langyos víz

Elkészítése:

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.

Az öntet hozzávalóit összeeverjük, majd egy serpenyőbe öntjük a tésztával együtt és nagyobb lángon addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Közben sózzuk, ha szükséges.

Közben a gombát és a cukkínit felvágjuk és a tésztába keverjük, hogy a hő hatására kissé megfonnyadjon.

A káposztát vékony csíkokra vágjuk. A répát meghámozzuk, lereszeljük és a káposztával együtt a tésztához keverjük.

Az elkészült tésztás egytálételt a felkockázott és megsütött tofuval és pirított szezámmaggal tálaljuk.