Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tésztás rakott zöldbab recept

Tésztás rakott zöldbab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csuszatészta
    • 50 dkg zöldbab
    • 30 dkg kolbász
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg koktélparadicsom
    • 10 dkg sajt
    • 2 dl tejföl
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 tk fűszerpaprika
    • só ízlés szerint
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

    A felkockázott vöröshagymát olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a zöldbabot, felöntjük a vízzel és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Amikor a bab már félig puha, hozzáadjuk a felszeletelt kolbászt és készre főzzük.

    A főtt tojásokat felszeleteljük.

    A leszűrt tésztát összeforgatjuk a kész kolbászos babbal. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, beleöntjük a tésztát, elosztjuk rajta a szeletelt tojást és a félbevágott koktélparadicsomokat.

    A 3 nyers tojást kikeverjük a tejföllel, ráöntjük a babos tésztára, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá