Tejszínes csirkemell bulgurral recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 0,5 kg fagyasztott sárga hüvelyű vajbab
- 3 db csirkemell (csontos)
- 250 ml főzőtejszín
- 15-20 dkg füstölt szalonna (sima kenyérszalonna)
- 500g-os csomag bulgur fele
- 1db kisebb vöröshagyma
- vöröshagyma krém
- delikát
- kb 10 dkg sajt
Elkészítése:
A bulgurt dupla mennyiségű vízben puhára főzzük, a közepébe teszünk egy kisebb fej vöröshagymát.
A csirkemellet felcsíkozzuk, a fagyasztott vajbabot kiolvasztjuk, majd együtt pároljuk őket. Hozzáadjuk a vöröshagyma krémet, a delikátot és ízlés szerint a kedvenc fűszerkeverékünket, vagy egy kis borsot. Felöntjük tejszínnel és együtt puhára pároljuk őket.
Ha megfőttek egy nagyobb jénait kiolajozunk, majd alulra terítjük a bulgurt, rá a vajbabos csirkemellet és így rétegezzük amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére beirdalt, felszeletelt szalonna darabkákat teszünk, és 200 fokon addig sütjük, amíg a szalonna meg nem pirul. Tálalás előtt sajtot reszelünk rá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.