Tejszínes csirkemell bulgurral recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg fagyasztott sárga hüvelyű vajbab
- 3 db csirkemell (csontos)
- 250 ml főzőtejszín
- 15-20 dkg füstölt szalonna (sima kenyérszalonna)
- 500g-os csomag bulgur fele
- 1db kisebb vöröshagyma
- vöröshagyma krém
- delikát
- kb 10 dkg sajt
Elkészítése:
A bulgurt dupla mennyiségű vízben puhára főzzük, a közepébe teszünk egy kisebb fej vöröshagymát.
A csirkemellet felcsíkozzuk, a fagyasztott vajbabot kiolvasztjuk, majd együtt pároljuk őket. Hozzáadjuk a vöröshagyma krémet, a delikátot és ízlés szerint a kedvenc fűszerkeverékünket, vagy egy kis borsot. Felöntjük tejszínnel és együtt puhára pároljuk őket.
Ha megfőttek egy nagyobb jénait kiolajozunk, majd alulra terítjük a bulgurt, rá a vajbabos csirkemellet és így rétegezzük amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére beirdalt, felszeletelt szalonna darabkákat teszünk, és 200 fokon addig sütjük, amíg a szalonna meg nem pirul. Tálalás előtt sajtot reszelünk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

