Tejszínes csirkemell bulgurral

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg fagyasztott sárga hüvelyű vajbab
  • 3 db csirkemell (csontos)
  • 250 ml főzőtejszín
  • 15-20 dkg füstölt szalonna (sima kenyérszalonna)
  • 500g-os csomag bulgur fele
  • 1db kisebb vöröshagyma
  • vöröshagyma krém
  • delikát
  • kb 10 dkg sajt

Elkészítése:

A bulgurt dupla mennyiségű vízben puhára főzzük, a közepébe teszünk egy kisebb fej vöröshagymát.

A csirkemellet felcsíkozzuk, a fagyasztott vajbabot kiolvasztjuk, majd együtt pároljuk őket. Hozzáadjuk a vöröshagyma krémet, a delikátot és ízlés szerint a kedvenc fűszerkeverékünket, vagy egy kis borsot. Felöntjük tejszínnel és együtt puhára pároljuk őket.

Ha megfőttek egy nagyobb jénait kiolajozunk, majd alulra terítjük a bulgurt, rá a vajbabos csirkemellet és így rétegezzük amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére beirdalt, felszeletelt szalonna darabkákat teszünk, és 200 fokon addig sütjük, amíg a szalonna meg nem pirul. Tálalás előtt sajtot reszelünk rá.