Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi aprópecsenye recept

Tavaszi aprópecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg pulyka felső comb filé
    • 2 db vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg füstölt sonka
    • 25 dkg vegyes fagyasztott zöldség
    • 200 g hámozott paradicsom konzerv
    • 1 kanál paradicsompüré
    • 1 mokkáskanál pirospaprika
    • só, őrölt bors
    • kevés petrezselyem zöld
    • 1 dl  száraz fehérbor
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    Az olajon enyhén megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a kisebb kockákra vágott húst és fehéredésig pirítjuk.

    Felöntjük borral, majd megszórjuk piros paprikával, majd jól összeforgatjuk.

    Amikor a hús kérget kapott, hozzáadjuk, az kockákra vágott paradicsomot és paprikát. Ezután a fagyasztott zöldség következik, majd a fokhagyma, a só, az őrölt bors és a petrezselyem.

    Addig főzzük, amíg a leve be nem sűrűsödik.

    Mivel nagyon szaftos étel, csak olyan köret illik mellé, ami a szaftot magán tartja. Én a tokányokat, és az aprópecsenyéket legtöbbször tésztával tálalom.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá