Tavaszi aprópecsenye recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg pulyka felső comb filé
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt sonka
- 25 dkg vegyes fagyasztott zöldség
- 200 g hámozott paradicsom konzerv
- 1 kanál paradicsompüré
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- só, őrölt bors
- kevés petrezselyem zöld
- 1 dl száraz fehérbor
- kevés olaj
Elkészítése:
Az olajon enyhén megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a kisebb kockákra vágott húst és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük borral, majd megszórjuk piros paprikával, majd jól összeforgatjuk.
Amikor a hús kérget kapott, hozzáadjuk, az kockákra vágott paradicsomot és paprikát. Ezután a fagyasztott zöldség következik, majd a fokhagyma, a só, az őrölt bors és a petrezselyem.
Addig főzzük, amíg a leve be nem sűrűsödik.
Mivel nagyon szaftos étel, csak olyan köret illik mellé, ami a szaftot magán tartja. Én a tokányokat, és az aprópecsenyéket legtöbbször tésztával tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.