Tavaszi aprópecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tavaszi aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulyka felső comb filé
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 25 dkg vegyes fagyasztott zöldség
  • 200 g hámozott paradicsom konzerv
  • 1 kanál paradicsompüré
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • só, őrölt bors
  • kevés petrezselyem zöld
  • 1 dl  száraz fehérbor
  • kevés olaj

Elkészítése:

Az olajon enyhén megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a kisebb kockákra vágott húst és fehéredésig pirítjuk.

Felöntjük borral, majd megszórjuk piros paprikával, majd jól összeforgatjuk.

Amikor a hús kérget kapott, hozzáadjuk, az kockákra vágott paradicsomot és paprikát. Ezután a fagyasztott zöldség következik, majd a fokhagyma, a só, az őrölt bors és a petrezselyem.

Addig főzzük, amíg a leve be nem sűrűsödik.

Mivel nagyon szaftos étel, csak olyan köret illik mellé, ami a szaftot magán tartja. Én a tokányokat, és az aprópecsenyéket legtöbbször tésztával tálalom.