Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szűzérme rizstésztával és kelkáposztával recept

Szűzérme rizstésztával és kelkáposztával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg rizstészta
    • 30 dkg sertésszűz
    • 1 ek olaj
    • 15 dkg kelkáposzta
    • ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

    Öntethez:

    • 2 ek gm szójaszósz
    • 2 ek szezámolaj
    • 1 gerezd fokhagyma összepréselve
    • 1 ek méz

    Elkészítése:

    A rizstésztát enyhén sós vízben megfőzöm, de vigyázni kell rá, hogy ne málós legyen, mert úgy kezelhetetlen.

    Összekeverem az öntet hozzávalóit, majd a szüzet vékony szeletekre vágom, a kelkáposztát felcsíkozom.

    Egy serpenyőben felhevítem az olajat és a szüzet aranybarnára pirítom rajta, sózom, borsozom és tányérra szedem.

    A visszamaradt zsiradékon megpirítom a kelkáposztát (mennyei volt az illata), majd ha már elkészült, visszateszem mellé a húst, meglocsolom az öntettel, alaposan összeforgatom, végül hozzáadom a leszűrt tésztát, ezzel is összeforgatom és forrón tálalom.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá