Szűzérme rizstésztával és kelkáposztával recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 15 dkg rizstészta
- 30 dkg sertésszűz
- 1 ek olaj
- 15 dkg kelkáposzta
- ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Öntethez:
- 2 ek gm szójaszósz
- 2 ek szezámolaj
- 1 gerezd fokhagyma összepréselve
- 1 ek méz
Elkészítése:
A rizstésztát enyhén sós vízben megfőzöm, de vigyázni kell rá, hogy ne málós legyen, mert úgy kezelhetetlen.
Összekeverem az öntet hozzávalóit, majd a szüzet vékony szeletekre vágom, a kelkáposztát felcsíkozom.
Egy serpenyőben felhevítem az olajat és a szüzet aranybarnára pirítom rajta, sózom, borsozom és tányérra szedem.
A visszamaradt zsiradékon megpirítom a kelkáposztát (mennyei volt az illata), majd ha már elkészült, visszateszem mellé a húst, meglocsolom az öntettel, alaposan összeforgatom, végül hozzáadom a leszűrt tésztát, ezzel is összeforgatom és forrón tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.