Szűzérme rizstésztával és kelkáposztával recept
                            Hozzávalók:
- 15 dkg rizstészta
 - 30 dkg sertésszűz
 - 1 ek olaj
 - 15 dkg kelkáposzta
 - ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
 
Öntethez:
- 2 ek gm szójaszósz
 - 2 ek szezámolaj
 - 1 gerezd fokhagyma összepréselve
 - 1 ek méz
 
Elkészítése:
A rizstésztát enyhén sós vízben megfőzöm, de vigyázni kell rá, hogy ne málós legyen, mert úgy kezelhetetlen.
Összekeverem az öntet hozzávalóit, majd a szüzet vékony szeletekre vágom, a kelkáposztát felcsíkozom.
Egy serpenyőben felhevítem az olajat és a szüzet aranybarnára pirítom rajta, sózom, borsozom és tányérra szedem.
A visszamaradt zsiradékon megpirítom a kelkáposztát (mennyei volt az illata), majd ha már elkészült, visszateszem mellé a húst, meglocsolom az öntettel, alaposan összeforgatom, végül hozzáadom a leszűrt tésztát, ezzel is összeforgatom és forrón tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










